Ángel Velasco, mestre torronaire i propietari de Torrons Vicens d'Agramunt

“Iniciem col·laboració amb Marc Ribas, amb qui presentem el Torró Brutal

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Ángel Velasco és mestre torronaire i propietari de Torrons Vicens d’Agramunt. Parlem amb ell perquè ens expliqui com afronten la campanya de Nadal, com va la filial de l’empresa, Ametlles Vicens, i quines novetats presentarà a la 31a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra de la capital del Sió, que se celebrarà els dies 12 i 13 d’octubre.

Torrons Vicens ja fa dies que treballa amb les novetats que presentarà en el marc de la 31a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que se celebrarà els dies 12 i 13 d’octubre. En pot avançar alguna?

Enguany iniciem una col·laboracióamb Marc Ribas, xef i presentador de dos programes a TV3 dedicats a la gastronomia, Cuinesi Joc de Cartes. Juntament amb Ribas hem elaborat el Torró Brutal, un torró picant i amb molta personalitat. Amb Ribas ampliem la col·laboració que Torrons Vicens vam iniciar fa uns anys amb el xef pastisser Albert Adrià, amb qui enguany presentarem un torró de cervesa. Algunes de les altres novetats per aquesta campanya, creades per mi mateix, són el Praliné de torró i xocolata a la pedra, en homenatge a la Fira, i el Cremós d’ametlla amb pistatxo a la sal, entre altres propostes com el Tou d’ametlla a la taronja o el Cruixent de coco i xocolata...

Enguany el públic també podrà degustar torró d’una barra gegant en el marc de la fira?

Sí, com hem fet en els darrers anys, en prepararem dues, una del torró de cervesa fet amb Albert Adrià i una altra del torró que hem creat en homenatge a la Fira d’Agramunt. Cada barra serà de 250 kg, és a dir, un total de 500 kg, i les repartirem el diumenge a la tarda en el transcurs del certamen.

Com es presenta la campanya de Nadal?

Estem molt contents, ja fa dies que hi treballem. Des de principis d’any ja hem incrementat la facturació de l’empresa un 23% respecte a la del 2018. Actualment tenim 270 treballadors (sumant les botigues) i acabem d’inaugurar tres botigues a Màlaga, Madrid i Granada. A més, el mes que ve n’obrirem una a Mèxic. Amb aquestes, Torrons Vicens tenim distribuïdes tot el món mig centenar de botigues. Destacar que també treballem en una nova línia de torrons i xocolates amb ginseng per a Corea, on estem obrint mercat amb èxit.

Repetiran la iniciativa del Torró Solidari amb RAC1?

Sí, es tracta d’una iniciativa que va néixer ara fa quatre anys i que des de llavors no ha parat de créixer. Tots els beneficis van a parar a l’Hospital Sant Joan de Déu, concretament a la investigació de les malalties minoritàries infantils.

Veig que han redissenyat la botiga de la fàbrica.

Sí, aquest any hem renovat la botiga més emblemàtica que té Torrons Vicens a Agramunt. Hem tretel taulell gran i hem instal·lat un obrador que ens permet oferir demostracions i elaboracions de xocolata en directe, i que els clients puguin emportar-se els productes acabats de fer.

Parlem també d’Ametlles Vicens, la filial de Torrons Vicens. Com va?

Bé, aquesta campanya posarem en marxa la repeladora d’ametlles, que ens permetrà completar el circuit a les instal·lacions que tenim a Vilagrassa, on l’any passat ja vam estrenar la trencadora. Això ens permetrà anar tancant el cicle, que és un dels objectius de Torrons Vicens: controlar la traçabilitat de la nostra principal matèria primera, l’ametlla, que sigui de màxima qualitat i de proximitat.

Quin percentatge de l’ametlla que consumeix Torrons Vicens, està conreada i/o gestionada per vosaltres mateixos a través d’Ametlles Vicens?

Un 25% del total, xifra que suposa uns 200.000 kg d’ametlles.