“Big Ben tindrà quatre sales: comercial, remember, techno i 80s-90s”, Romina Andrioli

Parlem amb la portaveu del Grup Búnker, Romina Andrioli, per descobrir tots els detalls sobre la reobertura del complex d'oci Big Ben de Golmés i els secrets que s’hi amaguen

La portaveu del Grup Búnker, Romina Andrioli, davant de les instal·lacions de Big Ben ©JordiBonilla
photo_camera La portaveu del Grup Búnker, Romina Andrioli, davant de les instal·lacions de Big Ben ©JordiBonilla

La notícia sortia a la llum a tots els mitjans del país fa uns dies. Després de molts rumors i especulacions, un grup empresarial anunciava la compra del complex d’oci Big Ben de Golmés amb la voluntat de posar-lo en marxa durant el 2024. La presentació del projecte responia a molts dels dubtes de la ciutadania sobre aquesta reobertura, però en deixava d’altres per respondre. Parlem amb la portaveu del Grup Búnker, Romina Andrioli, per descobrir tots els detalls sobre la reobertura de Big Ben i els secrets que s’hi amaguen.

PREGUNTA: El Grup Búnker heu adquirit el complex Big Ben aquest mes de novembre. Des que va tancar que hi ha hagut persones interessades en la seva compra. Vosaltres quant temps fa que hi treballàveu?

R: Nosaltres portem des de 2019 darrere de Big Ben, el problema és que va venir la pandèmia i això va suposar un impàs molt gran. Des de llavors hem continuat treballant i presentant actualitzacions del projecte per acabar de formalitzar-ho.

P: La compra la fa només Grup Búnker o hi ha algun suport extern?

R: Sí, la compra és només de Búnker. Tenim col·laboradors, com té qualsevol altra empresa. En aquest cas són San Miguel, Coca-Cola i Rodalmatic.

P: S’ha parlat d’un cost de prop d’un milió d’euros.

R: Hi ha mitjans que han donat xifres diverses; sense concretar-ho, podem dir que el cost ha estat d’una mica més d’un milió d’euros, sense arribar al milió i mig.

“El cost de Big Ben ha estat de prop més d’un milió d’euros”

P: Les obres han començat ja en tots els espais del complex?

R: Sí, ara hem fet tota l’escomesa de la llum col·locant il·luminació provisional per les obres a la sala gran i estem treballant en la il·luminació de les altres sales.

P: A banda de la inversió en la compra, la reforma també tindrà un cost important, entenc.

R: El cost de la reforma gairebé va a la par que el preu de compra del local. S’ha de fer una reforma important, sobretot en la part elèctrica, perquè està tot obsolet. Han passat 8 anys des del seu tancament i nosaltres volem que funcioni a la perfecció com un espai actual.

P: Parlem dels diferents espais, els primers a obrir seran la cafeteria i el restaurant. Com ens els hem d’imaginar?

R: En un inici, el torn de matí el dedicarem a fer esmorzars de forquilla i el migdia i la nit amb menús i carta.

P: Cap a on s’enfocarà l’oferta gastronòmica?

R: Serà cuina mediterrània, amb una mica d’innovació sobretot a la carta de nit, però amb arrels tradicionals tot.

Imatge de la zona de les carpes del complex Big Ben ©JordiBonilla
Imatge de la zona de les carpes del complex Big Ben ©JordiBonilla

P: Al maig obriran les carpes exteriors, què hi plantegeu a aquest espai?

R: Volem què sigui un format de tardeo, aprofitant la temporada estival. És un espai on caben unes 1500 persones i està condicionat per estar-hi a dins, està tot tancat amb vidre i podrem garantir una bona temperatura. El que volem és que sigui un espai còmode pels caps de setmana amb música i còctels en un horari de tarda-nit.

P: La gran pregunta que es fa tothom és quan obrirà la discoteca.

R: Aproximadament serà cap a la tardor.

P: Què es mantindrà del que la gent recorda de Big Ben i que canviarà?

R: Els avenços tecnològics en tots els sentits serà la principal novetat. Intentarem mantenir l’essència de Big Ben amb els discjòqueis que ja hi havien punxat, però també programar artistes internacionals que no hagin vingut mai a la província.

P: Sobre l’espai es va comentar la intenció de recuperar elements decoratius mítics de Big Ben. La majoria estan en mans de particulars o de l’empresa de compravenda de material que els va adquirir. Teniu intenció de comprar-los per instal·lar-los de nou?

R: Hem rebut algunes propostes de gent que disposa d’alguns d’aquests materials i potser sí que valorem recopilar-ho per poder-ho tenir a algun espai de Big Ben.

Escala interior d'accès a les diferents sales de Big Ben ©JordiBonilla
Escala interior d'accès a les diferents sales de Big Ben ©JordiBonilla

P: La mítica làmpada sí que hi serà, no?

R: Els últims anys la làmpada no funcionava, però no l’havien tret, com s’havia estat rumorejant. Nosaltres la tornarem a fer funcionar. S’ha d’arreglar el mecanisme, perquè era molt antic, però hi serà.

P: Hi haurà les quatre sales en funcionament, quins ambients hi trobarem?

R: A una sala hi deixarem música dels 80 i els 90, a una altra potser sons més comercials, a la tercera ens encararem més a música remember de Big Ben i al pub potser ens decantem més pel techno. Serà amb la intenció que tothom pugui escollir.

P: Big Ben atraurà diversitat de públics, des dels que van viure-la al passat fins a joves que no hi han entrat mai. Això us juga a favor o en contra?

R: La idea és que cada sessió estigui destinada a un públic i tothom pugui tenir el seu espai. Hi podrà accedir tothom que vulgui, a partir dels 18 anys. Crec que Big Ben ha de ser un lloc de retrobament per a públics d’edats diverses que comparteixin l’espai.

P: Hi haurà només 15 sessions anuals, per què?

R: Al final si vols crear un ambient especial i únic, obrint cada cap de setmana no es dona el mateix valor. Al ser una vegada al mes, la gent quadrarà les seves agendes per poder-hi anar i viure-ho. Al final els més ràpids seran els que aconseguiran entrades, ja que preveiem que s’esgotin sempre ràpidament.

P: Si la cosa funciona, teniu previst ampliar el nombre de sessions?

R: De moment no. Seran sessions que portaran molta feina perquè siguin de molta qualitat i caldrà dedicar-hi el temps necessari per preparar-les. Sense tanta preparació, serien sessions molt normals i el que nosaltres volem és que siguin molt atractives.

“Creiem que el nom i la trajectòria de Big Ben serà el que atraurà artistes internacionals”

P: Abans comentaves la voluntat de programar artistes internacionals. Ho veieu realment viable tenint en compte la dificultat que facin parada a un lloc que no és Barcelona ni Madrid?

R: Al final crec que és un lloc que molta gent el té de referència i els artistes saben què és Big Ben. No és el mateix obrir una discoteca des de zero que reobrir un espai tan emblemàtic. Ens empararem darrere del nom i de la seva trajectòria per poder portar aquest tipus d’artistes

Estat de l'exterior de l'entrada de Big Ben ©JordiBonilla
Estat de l'exterior de l'entrada de Big Ben ©JordiBonilla

P: Un altre atractiu de Big Ben eren els sortejos espectaculars que s’hi feien en dates assenyalades, això també es mantindrà?

R: Sí, ho volem reprendre també. Estem en contacte amb diverses marques per intentar fer-ho.

P: La pizzeria és un altre dels espais que s’obriran, també serà durant el primer semestre de 2024?

R: Obrirà conjuntament amb la discoteca i només en les sessions que aquesta funcioni. La idea és que la gent pugui baixar a sopar una pizza o a menjar al matí. No serà un espai que estigui obert tots els dies.

P: Hi ha dos espais que no heu mencionat que són la bolera i el parc infantil.

R: Per ara no obriran, tot i que a la llarga la idea sí que és rehabilitar-ho i posar-ho en funcionament.

"No tenim present la idea d'ubicar-hi un hotel ara mateix"

P: Es va arribar a parlar que fins i tot el complex podria albergar un hotel. La possibilitat és real?

R: Com deia abans, el projecte ha estat quatre anys treballant-se i canviant constantment. En un inici, no tenim aquesta idea present ara mateix.

P: Pel que fa a l’impacte laboral de la reobertura, teniu algun càlcul dels llocs de treball directes que es crearan amb el nou Big Ben?

R: Nosaltres comptem amb tres locals més, a part de Big Ben, i per això prioritzarem que els nostres treballadors puguin accedir als llocs de treball que generarà Big Ben, que seran uns quants. Al final la discoteca obrirà 15 cops l’any i, si ells volen, han de tenir prioritat a la resta de gent.

P: Considereu que hi haurà un efecte crida i que obriran altres locals d’oci nocturn a la zona?

R: Segurament, i tant de bo sigui així. Nosaltres volem compartir i que tothom pugui viure de l’oci nocturn, si així ho vol. No volem ser competència de ningú ni que tanquin o no s’obrin petits establiments perquè ara reobre Big Ben, al contrari, podem conviure tots plegats.