Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt: "Prioritzem els projectes adreçats al benestar de les persones"

Foto: Ajuntament d'Agramunt

Sílvia Fernàndez es va convertir divendres en la primera alcaldessa d'Agramunt, càrrec que ocupa després de la renúncia de Bernat Solé, actual conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Parlem amb ella quan fa gairebé un any de les darreres eleccions municipals.

1) Quina valoració fa d'aquest primer any del nou mandat i ara al capdavant de l'alcaldia?

La valoració és positiva, el projecte d'Acord Esquerra segueix més viu que mai, en aquesta última legislatura s'ha rellevat una part de l'equip, però hem continuat amb els diferents projectes que teníem començats i també n'hem impulsat de nous. I ara al capdavant de l'alcaldia continuarem amb la mateixa línia, properament refarem el cartipàs i ens distribuirem les responsabilitats tal com prèviament consensuarem entre tots.

2) Canviaran les prioritats municipals per la Covid-19?

Sí, les prioritats han canviat i canviaran arran de la crisi de la Covid-19, com hem anat dient la prioritat ara més que mai és la salut de les persones, el seu benestar, com afrontar aquesta crisi sanitària, econòmica i social i sortir el màxim reforçats possible. Per aquest motiu els projectes previstos que estem prioritzant són els que estan adreçats al benestar de les persones i també a l'estalvi energètic. Però no hem descartat cap projecte, només hem canviat les prioritats i alguns els hem ajornat a causa del coronavirus.

3) Creu que els municipis perdran competències?

Esperem que no, perquè és des de la proximitat des d'on es prenen les millors decisions.

4) Projectes a desenvolupar en els pròxims tres anys que queden de mandat?

Fi de la rehabilitació i ampliació de la residència Mas Vell, acabar la nova potabilitzadora, la rehabilitació dels vestidors del camp de futbol, ​​acabar el POUM, la rehabilitació de l'antic escorxador i la via verda del riu Sió..., però sobretot ara la prioritat és afrontar la crisi sanitària, econòmica i social la la Covid-19.