Aquest cap de setmana s’inicia la 4a edició del [festival] NATURES, que programa dansa, arts escèniques i arts plàstiques a l’Alzina de l’Aguda

Redacció | Foto: Bona Premsa

La petita localitat de l’Alzina de l’Aguda, un poble agregat al municipi de Vilanova de l’Aguda amb només 20 habitants, serà l’escenari aquest cap de setmana, el dissabte 1 i el diumenge 2 d’octubre del [festival] NATURES, amb 17 propostes artístiques en l’entorn rural, que enguany arriba a la seva quarta edició. Les entrades estan a la venda al web www.festivalnatures.com

El propòsit del festival és potenciar i donar a conèixer l’art contemporani (dansa, arts del moviment i arts plàstiques) a l’entorn rural i des del món rural, contribuir a la descentralització de l’art, fent una societat més sensible i rica, es visqui on es visqui.

La mostra, promoguda per la coreògrafa i ballarina Olga Tragant, i l’artista plàstic Jaume Amigó gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura, concretament amb el paisatge rural del lloc. “Volem que la dansa i l’expressió artística siguin un fruit més de la terra” explica Olga Tragant, resident a l’Alzina juntament amb Jaume Amigó des de fa 17 anys. Crear una nova ruralitat des de la dansa i les arts plàstiques és un dels objectius centrals del NATURES: “Un espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on viure la natura des de l’art” afirma Amigó.

El treball creatiu entorn del festival, però no es limita a la mostra d’aquest cap de setmana, sinó que ja es va iniciar abans amb les residències artístiques que van tenir lloc el cap de setmana del 9, 10 i 11 de setembre i culminen demà i després, amb els laboratoris de creació, el 15 i 16 d’octubre.

Es pot dir, doncs, que el festival, a través de l’art i la cultura, presenta un context ideal per donar visibilitat al món rural, aportant una nova mirada i “nou valor al territori”, i al mateix temps, com expliquen els organitzadors, “la natura i l’entorn rural són inspiració i estímul i un espai idoni per la creació i el desenvolupament artístic”.

El dissabte començarà amb una acció artística que convidarà a la participació. Després, seguirà una mostra de dansa contemporània de companyies convidades que ens ofereixen una mirada especial i contemporània a la vida del camp i la memòria dels pobles i el diumenge a la tarda s’organitza la passejada - recorregut itinerant amb tot el públic per veure les propostes artístiques cultivades en el mateix paisatge de l’Alzina. El diumenge al matí es reserva per acollir una xerrada sobre el potencial creatiu en el món rural actual, un taller per despertar els sentits i connectar amb la natura i un dinar comunitari.