250 persones participen a la Montsec Ultra Trail d’Àger

Redacció | Foto: Ajuntament d'Àger

Unes 250 persones s’han sumat aquest dissabte a la 9a Montsec Ultra Trail (MUT), la Marató i la Mitja Marató del Montsec, tres curses competitives que s’han dut a terme pels camins i els senders de mitjana i alta muntanya d’Àger, amb distàncies de 85, 48 i 21 quilòmetres. Dins de la categoria Ultra masculina, de 85 quilòmetres, s’ha endut la primera posició del podi José Manuel Gasca, mentre que en segona i tercera posició han quedat Jordi Balagueró i Joan Monràs, respectivament. Pel que fa a la categoria Ultra femenina, l’única persona que l’ha completat ha estat Montserrat Barrera, que s’ha endut el primer lloc del podi.

En la Marató, de 48 quilòmetres, en la categoria masculina s’han endut les primeres posicions Rubén Caseny, Marcos Araque i Xavier Sahuquillo. En la femenina, el podi ha estat per a Marta Serret, Susana España i Tere Martínez. Finalment, en la Mitja Marató, de 21 quilòmetres, en la categoria masculina s’han endut els primers llocs Toni Baños, Borja Naval i Norberto Gaspar. En la femenina, les primeres posicions han estat per a Anna Cazalla, Cristina Urgell i Gisel·la Sánchez.

Les diferents proves van arrencar dissabte al matí Càmping Vall d’Àger i consistien en recorreguts a peu d’una única etapa, en què les persones participants han assolit els diferents punts de control fins a arribar a la meta, en un temps màxim de 20 hores per a l’Ultra Trail, i de 12 hores per a la Marató i la Mitja Marató.

Les proves pels camins del municipi van tenir lloc durant tot el matí i, a les 13 hores, va tenir lloc l’entrega de trofeus de la Mitja Marató, mentre que a les 16 hores s’han entregat els guardons de la Marató. Per la seva banda, l’entrega de guardons de l’Ultra Trail ha hagut d’esperar fins a la nit. El tancament de la meta va ser a les 21 hores en el cas de la Marató i la Mitja Marató del Montsec. El tancament de l'Ultra Trail va tenir lloc a 3 de la matinada.

La Montsec Ultra Trail és una prova exigent que es desenvolupa en modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per això, és imprescindible que les persones que hi participen estiguin en bones condicions físiques i tinguin experiència en aquestes proves. El MUT d’Àger és una prova que qualifica les persones participants per competir a l’Ultra Trail del Mont Blanc, una cursa de muntanya d'ultradistància i semi-autosuficiència, que se celebra cada any a finals d'agost als Alps, i en la qual, per poder-hi participar, cal haver competit, almenys, en una de les 30 proves UTMB que s’organitzen arreu del món, i entre les quals hi ha la d’aquest cap de setmana a Àger.