33a edició de la Festa de la Bicicleta a Balaguer

Redacció| Foto: Paeria de Balaguer

El dissabte dia 22 d’octubre, Balaguer es mobilitzarà amb dues rodes amb motiu de la 33a edició de la Festa de la Bicicleta, una popular marxa en dues rodes per a totes les edats que recorrerà els carrers de Balaguer.

Per aquesta jornada es proposen dues rutes: una primera per l’eixample i tot el marge esquerre del riu Segre, i una segona que recorrerà un trajecte més curt pel nucli antic de la ciutat. El pavelló del Molí de l’Esquerrà es mantindrà com a punt de reunió i concentració, igual que en l’edició anterior, que tan bons resultats va donar a l’hora d’organitzar les sortides, els participants i permetre una millor coordinació entre els voluntaris.

En la seva 33a edició de la Festa de la Bicicleta, es vol mantenir el missatge i la pedagogia de la jornada que transmet la bicicleta envers el transport sostenible i la mobilitat. Es mantindrà també el límit de 300 participants, que facilita els reagrupaments, les petites reestructuracions de les rutes i el berenar popular amb porcions i pícnics individualitzats per cada assistent, per afavorir els hàbits saludables. A més, la Festa de la Bicicleta es presenta novament com a activitat destacada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en defensa del medi ambient i l’optimització dels transports urbans.

La mala notícia de la present jornada recau en la baixa de la popular marxa cicloturista Els Ermitanyos, el monogràfic de BTT que recorre les tres ermites de la comarca Cérvoles, Montalegre i Sant Jordi, i que s’havia convertit en un referent a nivell nacional i estatal; però que de nou quedarà suspesa per la present temporada, aquest cop a causa de problemes logístics i de calendari.

Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web: www.festabici.balaguer.cat, tindran el simbòlic preu d'1 euro. La sortida tindrà lloc a les 16.30 h des del Pavelló Molí de l'Esquerrà.