A judici una dona acusada d'insultar i agredir-ne una altra per motius racistes a Artesa de Segre

Pla obert de la porta d'entrada dels jutjats de Lleida. Imatge del 6 d'octubre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla obert de la porta d'entrada dels jutjats de Lleida. Imatge del 6 d'octubre de 2021. (Horitzontal)

Redacció | Foto: Laura Cortés (ACN)

Una dona acusada d'insultar i agredir-ne una altra per motius racistes a Artesa de Segre serà jutjada dijous 13 d'octubre a l'Audiència de Lleida. Fiscalia i defensa, però, han arribat a un acord per imposar-li un any de presó per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats, en concurs amb els delictes contra la integritat moral i lesions lleus. Si dijous que ve la dona reconeix els fets i accepta la condemna, evitarà el judici. Els fets van passar cap a les 16.30 h del 30 de setembre de 2020 a la carretera d'Agramunt d'Artesa. La dona està acusada de tirar a terra la víctima, propinar-li puntades de peu i cops de puny per tot el cos i agafar-la pel vel mentre li deia "mora de merda" i "ves-te'n al teu país".

Segons la fiscalia, l'acusada va agredir i insultar la noia, que duia un vel al cap, "amb ànim de menystenir la seva integritat física i la seva dignitat a causa del seu origen i religió".

A més de la pena d'un any de presó, el pacte contempla també que l'acusada pagui una multa de 840 euros així com indemnitzi la víctima amb 1.325 euros per les lesions i els danys morals patits. A més, no podrà treballar a l'Educació en els àmbits docent, esportiu ni de temps lliure durant cinc anys.

Com que no té antecedents, la fiscalia no s'oposa a què se li suspengui l'entrada a la presó sempre que pagui la responsabilitat civil, assisteixi a un curs d'igualtat i no discriminació i no es comuniqui ni directament ni indirecta ni s'acosti a menys de 150 metres de la víctima durant tres anys.