Absolt l'home acusat d'abusar de sis amigues de la seva filla a la Noguera

La sala considera que falten proves per corroborar els fets i la fiscalia estudia presentar recurs
L'acusat durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida. © Ignasi Gómez
photo_camera L'acusat durant el judici celebrat a l'Audiència de Lleida. © Ignasi Gómez

L'Audiència de Lleida ha absolt l'home acusat d'abusar sexualment de sis amigues de la seva filla, totes elles menors d'edat, a la Noguera. La sala ha considerat que falten proves per corroborar els fets, que haurien tingut lloc al domicili de l'acusat entre els anys 2020 i 2021. Segons el ministeri públic, l'home aprofitava per fer tocaments a les nenes quan aquestes venien a casa seva o s'hi quedaven a dormir. La Fiscalia de Lleida, que demanava una condemna de 42 anys de presó, estudia presentar recurs a la sentència.

Durant el judici, celebrat el passat 13 de setembre a l'Audiència de Lleida, la sala va visionar en vídeo els testimonis de les nenes, que van relatar els abusos soferts al domicili de l'acusat. De manera presencial, les psicòlogues del cas van declarar que veien creïbles els testimonis de les menors perquè tenen “competència suficient” per declarar i “cap motivació secundària, com de venjança o econòmica envers l'acusat, per inventar una cosa així”.

Les psicòlogues del cas van declarar que veien creïbles els testimonis de les menors perquè tenen “competència suficient” per declarar i “cap motivació secundària, com de venjança o econòmica envers l'acusat, per inventar una cosa així”

També va declarar una de les educadores del centre educatiu a qui les menors van explicar-li els abusos que sofrien per part de l'acusat. En aquest sentit, la sala considera “cert” el relat dels testimonis, però apunta que falten “altres elements de corroboració” per acreditar els fets jutjats.

La sala considera “cert” el relat dels testimonis, però apunta que falten “altres elements de corroboració”

Per la seva part, l'home va negar les acusacions i va afirmar que la seva relació amb les menors va ser “de pare i filles” i que mai va “traspassar els límits”.

La Fiscalia, que estudia presentar recurs a la sentència absolutòria, demanava per a l'acusat 42 anys de presó per cinc delictes d'abús sexual a menors sense accés carnal i un més d'abús sexual continuat amb introducció de membres corporals.