Àger acollirà un Open d’Ala Delta amb una cinquantena de participants

Redacció | Foto: Ajuntament d'Àger

Una cinquantena de pilots es reuniran aquest diumenge a Àger per donar el tret de sortida al Campionat d’Ala Delta Open Àger, un certamen que forma part del Campionat de Catalunya i que tindrà lloc del 21 al 27 d’agost. Els enlairaments es realitzaran diàriament entre les 13 i les 14.30 hores, en què es podran veure els diferents pilots sobrevolar el cel d’Àger a una velocitat mitjana de 80 quilòmetres per hora, que pot arribar fins als 140.

La competició, que es duu a terme anualment al coll d’Ares, comptarà amb persones participants de fins a onze nacionalitats diferents, com és el cas de pilots d’Israel, Irlanda, el Japó, el Regne Unit i Suïssa, entre altres. Cada dia, les proves començaran amb un brífing previ, en què es donarà als pilots la informació meteorològica i les dades necessàries per dur a terme la prova. Els recorreguts, que solen oscil·lar entre els 100 i els 150 quilòmetres, es decideixen el mateix dia, només una hora abans de la prova.

Una vegada té lloc l’enlairament, els i les pilots han de marcar les diferents balises des de l’aire, i arribar tan aviat com es pugui al final del trajecte, per sumar punts. A mesura que es desenvolupen les diferents proves, en què cada ruta és completament diferent, les persones participants van sumant punts i, en acabar, qui n’ha aconseguit més, es proclama campió o campiona de l’Open d’Ala Delta.

Les proves es duran a terme amb un monitoratge de totes les persones participants amb GPS. En concret, els i les pilots duen aquest aparell, que els dona els paràmetres d’assistència en el vol. A la vegada, l’organització equipa els GPS dels participants amb un localitzador que permet conèixer la ubicació exacta de tothom i seguir-la en directe. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat de totes les persones participants, i se les pot assistir en cas que hi hagi problemes. L’Open d’Àger és a càrrec de Zenith Aventura i de la Federació Aèria Catalana.