Àger celebra la primera jornada sobre la sostenibilitat del Montsec i la conservació del patrimoni

Redacció | Foto: montsecactiva.com

Avui dissabte 12 de novembre Àger és la seu de la jornada ‘Per un Montsec Sostenible: Conservació del Patrimoni i Sostenibilitat’ la qual ofereix iniciatives i experiències pioneres en el camp de la conservació i la sostenibilitat del patrimoni. Aquests mètodes actualment estan en funcionament, al costat de les recerques més importants del sector, i suposen un element clau en el futur d’aquest àmbit.

La trobada té com a objectiu posar en valor el patrimoni cultural i natural, oferint unes pautes més sostenibles tant a nivell econòmic, material i social i que ajudin a la seva preservació. “Aquesta proposta neix de la necessitat de cercar i oferir un equilibri entre l’explotació turística i científica procurant la bona conservació de tots els elements que en formen part siguin materials o immaterials”, explica Mireia Burgués, alcaldessa d’Àger.

La jornada comptarà amb la participació d’experts en l’àmbit de la conservació i la gestió del patrimoni cultural i natural com ara Mireia Mestre, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngel Galobart, director del McDellà i del Museu de la Conca Dellà o Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Orígens, entre altres professionals del sector. A més a més, l’acte oferirà la possibilitat d’atansar-se a iniciatives, experiències, projectes i sistemes pioners que suposen el futur del camp de la conservació i la sostenibilitat del patrimoni cultural i natural.

La proposta està adreçada a totes aquelles persones especialitzades i que mantenen una relació directa amb el patrimoni, ja sigui perquè en tenen cura, en fan gestió cultural i turística o duen a terme algun tipus de recerca. És a dir que pot ser d’interès tant pels ajuntaments, institucions, els tècnics, centres d’estudi, com per gent que explota turísticament el territori on es poden trobar aquests elements patrimonials, culturals i naturals o fins i tot pel públic general interessat.

Aquest acte està organitzat per la fundació Arnau Mir de Tost d’Àger amb la col·laboració de l’ajuntament d’Àger i el Geoparc Orígens.