Àger recupera les processons de Setmana Santa

Foto: Diputació de Lleida.

El poble d’Àger recupera les seves processons tradicionals de Setmana Santa després de dos anys d'aturada, durant els quals no es van poder celebrar a conseqüència de la pandèmia. D’aquesta manera, s’han programat processons per Dijous Sant i Divendres Sant, i un Via Crucis Divendres Sant. 

L’alcaldessa, Mireia Burgués, destaca la importància que suposa per Àger recuperar unes celebracions “molt i molt arrelades” que són un atractiu afegit per un poble que té en el turisme un dels motors de la seva economia i que rep aquests dies persones de tota Catalunya i altres territoris: “la pandèmia no va permetre celebrar la Setmana Santa com s’acostuma a fer aquí. Ara, i després que les circumstàncies ens impedissin gaudir al màxim de la Setmana Sant l’any passat i l’anterior, Àger torna a poder oferir un programa de Setmana Santa molt complet”, explica.

D’aquesta manera, s’ha programat per Dijous Sant una processó a les 20.50 h que tindrà com a protagonistes destacats als Armats, que formaran una cadena a la plaça en sortir de l’església de Sant Vicenç. Per Divendres Sant, s’ha programat un Via Crucis a les 8.00 h i la jornada es completa amb la processó del Sant Enterrament a les 22.00 h.

Tots els actes comptaran amb la presència dels Armats agerencs: “és un grup d’unes vint persones del poble amb diferents edats. A Àger, les desfilades d’armats dins del marc de la Setmana Santa tenen molta tradició i són un atractiu afegit. Animen tothom a visitar-nos i gaudir de la nostra Setmana Santa, el nostre paisatge, la nostra hostaleria i el nostre comerç, el nucli antic d’Àger i la resta de pobles del municipi. La Setmana Santa d’aquest 2022 és una molt bona oportunitat per conèixer la vila”, explica Burgués.