Alemany presenta el concepte de consum de mel fresca per subscripció a domicili

Foto: Mireia Tena.

"Del rusc a casa", un nou concepte de consum de mel acabada de collir directament de l’apicultor a domicili. Aquest és el projecte que la marca d’Os de Balaguer presenta del 4 al 7 d’abril al saló internacional Alimentaria 2022 i que té per objectiu fomentar el consum de mel del territori. La fórmula per garantir-ne la frescor que ha ideat Alemany és la subscripció, de manera que cada temporada el consumidor rebrà a casa la mel de la darrera collita.

Els subscriptors rebran tres mels l’any, una per temporada: Mel de primavera, Mel d’estiu i Mel de tardor, seleccionades en origen per Alemany d'apicultors de la península Ibèrica. Aquesta mel crua acabada de collir se servirà exclusivament en dos pots de vidre d’un quilogram que s’enviaran al domicili dels subscriptors.

La mel crua o mel fresca és mel acabada de collir de la darrera floració, extreta d’un paisatge floral concret, amb unes característiques organolèptiques singulars. Es tracta d’un concepte de mel “raw” que posa l’accent en la puresa del producte i en el respecte a l’origen de la flor de temporada així com al seu envàs, sempre de vidre. De la mateixa manera, la marca vol fomentar el consum de mel dels apicultors del país.

Els consumidors caldrà que s’adrecin al web per donar d'alta la subscripció. El preu anual és de 92 euros i inclou 2 pots d’un quilo de mel de cada una de les tres temporades.

La iniciativa ‘Del rusc a casa’ forma part del segell BeeLab, que promou nous paradigmes de la mel, en aquest cas noves formes de consumir-la. El segell BeeLab s’identifica amb la branca de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Torrons i Mel Alemany, en col·laboració amb diferents administracions, empreses i entitats del territori, com el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona, la UdL, l’IRTA així com entitats i empreses familiars com Pastoret, Vinagres Badia, Cal Valls, OliCastelló, entre altres.

A través del segell BeeLab, Alemany promou la recerca, el desenvolupament i la innovació de la mel per a la transformació de l’economia del territori partint de la base d’una economia verda, sostenible i digitalitzada. A banda del consum de proximitat, el canal de venda online permet donar sortida a aquests nous productes amb base de mel.