Alumnes de l’Escola Andreu Farran treballem conjuntament amb l’Ajuntament d’Àger per elaborar l’ordenança d’estalvi d’aigua

Redacció | Foto: Ajuntament d’Àger

Aquest dimarts, 14 de març, els alumnes de grau inicial i mitjà de l’Escola Andreu Farran d’Àger, van participar en un joc de rol amb l’objectiu de conèixer com funciona un ajuntament i també d’aportar idees de cara a l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua. “Per a nosaltres és molt important que les noves generacions siguin conscients de la importància de l’aigua, en aquest context de sequera que vivim actualment, i que aprenguin a optimitzar i reduir el consum d’aquest bé finit”, va explicar l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

A la sala de plens de l’Ajuntament d’Àger, els alumnes es van organitzar en dos grups per a pensar en propostes referents a l’estalvi d’aigua. En aquests grups, els alumnes es van repartir els rols d’equip de govern, oposició i alcaldessa. A continuació, cada un dels grups va presentar les seves aportacions i les van sotmetre a votació entre tots, alhora que debatien sobre el seu grau d’eficàcia. Durant aquest trimestre, els estudiants de primària ja han treballat prèviament a l’escola sobre com optimitzar els recursos de l’aigua i com disminuir el seu consum.

Al final de la sessió, els membres del consistori va recollir les propostes escollides pels alumnes amb l’objectiu d’utilitzar-les en el desenvolupament de l’ordenança d’estalvi d’aigua. Un cop estigui feta, aquesta serà presentada a l’escola Andreu Farran per acabar-la de treballar amb els alumnes.