Anuncien la licitació del tram entre Balaguer i Sant Llorenç de Montgai de la ruta cicloturística dels llacs 

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

El Departament de Territori anuncia l'impuls d'obres per completar la Ruta dels Llacs, itinerari cicloturístic entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d’FGC entre aquestes dues poblacions. Així, s’ha obert la licitació dels treballs per a configurar el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai i per a complementar el tram entre Cellers i Salàs de Pallars, actualment en execució. Els treballs començaran el segon trimestre de 2023 i conclouran a finals d’any.

Una de les línies d’actuació de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 és la promoció de l’ús de la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu, de forma segura; així, el Departament de Territori està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut, entre les quals hi ha la Ruta dels Llacs. El traçat de la Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d’FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d’alt valor paisatgístic. Un cop completada, tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 seran pedalables i els 27 restants —entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers— es combinaran amb el ferrocarril. Els trams dels extrems, Lleida – Balaguer i Salàs de Pallars – la Pobla de Segur, on ja existien itineraris pedalables, han estat senyalitzats i estan en servei des de 2019, tot sumant 43 quilòmetres. Ara, el Departament ha impulsat els dos trams pedalables restants per a completar el recorregut, Balaguer – Sant Llorenç de Montgai i Cellers – Salàs de Pallars

El tram entre Balaguer i Sant Llorenç de Montgai tindrà una longitud de 12,5 km, amb una inversió prevista d’1,3 M d’euros. Aquest transcorrerà per camins existents entre Balaguer i les immediacions de la presa del Pantà de Sant Llorenç de Montgai. En aquest entorn, es generen i milloren els camins existents per a permetre el pas de bicicletes per la passera de coronació de la presa, actualment només per a vianants. De l’altre costat del pantà, es completarà l’itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, per a continuar seguidament cap a l’estació del ferrocarril.