Aquest dissabte s'inaugura la 2a edició de Forma. Espais d'Art Contemporani a Balaguer

Redacció | Foto: arqueoxarxa.cat

Aquest dissabte dia 1 d’octubre s’inaugura a Balaguer la 2a edició de Forma. Espais d’Art Contemporani, a les 18 h de la tarda davant el Museu de la Noguera.

Com a part de l’acte inaugural, els i les artistes participants en l’edició d’enguany duran a terme una visita comentada per les diferents instal·lacions, les quals estaran situades en diferents espais públics i patrimonials de la ciutat. Durant el recorregut un dels artistes, Miquel Garcia, durà a terme una acció a la Capella de Sant Jaume.

Durant els dies que dura el Forma, de l’1 al 16 d’octubre, els centres educatius de la ciutat participaran de l’activitat Pensar el present, crear memòria. En aquesta realitzaran una instal·lació artística col·lectiva, que anirà creixent al llarg dels dies i que estarà ubicada a la porxada sud de la plaça Mercadal.

Igualment, s’han programat un seguit d’activitats paral·leles directament vinculades al plantejament conceptual d’enguany, Balaguer, ciutat de memòria.

Pel dia 8 d’octubre hi ha prevista la presentació del llibre El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo, de Teresa Ibars, que tindrà lloc al Museu de la Noguera a les 12 h, i a la que seguirà un vermut literari.

La mateixa tarda del dia 8 l’artista Marta Bisbal durà a terme una performance al Xalet Montiu a partir de la seva pròpia història de l’edifici.

L’endemà, dia 9 es farà la visita comentada Arquitectura del moviment Modern a Balaguer, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, i que començarà a les 10 h al Museu de la Noguera. En acabar el recorregut es podrà gaudir de música al carrer a la part baixa del Passeig de l’Estació.

Pel darrer cap de setmana del certamen s’ha previst la inauguració de l’exposició L’Estudi 76 a la sala d’exposicions temporals de la Paeria, el divendres 14 a les 20 h. I l’endemà, qui ho desitgi podrà visitar Planta de Fundació Sorigué (prèvia reserva a www.forma.cat)

Finalment, i com a acte de cloenda es combinarà la projecció de l’obra Destructuras d’Aitor Ortiz, cedida per Fundació Sorigué, amb una sessió de música electrònica a càrrec d'Eleene d’Am, a la plaça del Museu.

Cada diumenge s’oferirà una visita comentada a les instal·lacions artístiques, que començarà al Museu de la Noguera a les 11 h.