Arrenca la programació de l'Harpia Balaguer medieval

Durant la tarda de divendres i a la zona del mercat medieval, la Companyia La Cremallera Teatre representarà l’espectacle infantil ‘Els Traginers del camí’, una proposta de màgia, titelles, contes i cançons, a l’escenari de l’espai gastronòmic Les Tavernes, en el mateix lloc, a la vesprada  tindrà lloc el concert del grup Gregotechno 
Harpia Balaguer dissabte, arxiu ©Comarques
photo_camera Harpia Balaguer dissabte, arxiu ©Comarques

Una ruta gastronòmica pels bars i restaurants de la ciutat, acompanyats d’una cercavila amb el grup Els Taverners i Maria Bullfarines, donarà el tret de sortida, aquest dijous dia 23, a la programació de la festa Harpia Balaguer medieval. El programa continuarà divendres amb la jornada cultural i educativa dirigida als escolars del cicle mitjà de Primària, que realitzaran un recorregut pel patrimoni arquitectònic i els equipaments culturals de la capital de la Noguera, entre altres activitats pedagògiques.

Ball de l'Harpia ©Balaguer TV
Ball de l'Harpia ©Balaguer TV

El divendres també tindrà lloc la Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós, una convocatòria del Museu de la Noguera, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Universitat de Lleida i el Departament de Cultura, que tractarà la maternitat a l’edat mitjana. Una temàtica que s'emmarca en la proposta que vehicula l’edició d’enguany de l’Harpia, els 600 anys de la mort de la comtessa Isabel d’Aragó

Jornada Rei Pere el Cerimoiós, arxiu ©Harpia
Jornada Rei Pere el Cerimoiós, arxiu ©Harpia

La jornada la inaugurarà la historiadora Virgínia Costafreda, qui impartirà una ponència sobre la darrera comtessa d’Urgell, Isabel d’Aragó, continuarà Júlia Olivé, amb una ponència des de la perspectiva de la bioarqueologia de la maternitat a al-Àndalus. Tancarà el programa del matí Josefina Planas, qui tractarà la maternitat i la infantesa en la pintura i miniatura gòtica de la Corona d’Aragó.

A la tarda la jornada es traslladarà a la porxada oest de la plaça del Mercadal, on tindrà lloc la xerrada ‘L’experiència maternal de Dhuoda, comtessa i escriptora del segle IX’, que impartirà Helena Kirchner. I clourà la jornada acadèmica dels Estudis Rei Pere el Cerimoniós, Núria Armentano qui desplegarà l’estudi antropològic de les restes de Blanca d’Anjou.

La jornada finalitzarà amb l’espectacle teatral "Veus que encara ressonen. Misogínia i feminisme en la història" que interpretarà la companyia de comèdies Crisi Perpètua.

Podeu descarregar el programa d'activitats detallat clicant en aquest enllaç

Harpia Balaguer dissabte, arxiu ©JosepAPérez
Harpia Balaguer dissabte, arxiu ©JosepAPérez

Durant la tarda de divendres i a la zona del mercat medieval, es farà l’espectacle infantil ‘Els Traginers del camí’, a càrrec de la Companyia La Cremallera Teatre, una proposta de màgia, titelles, contes i cançons, a l’escenari de l’espai gastronòmic Les Tavernes. També el divendres a la nit a l’espai de les Tavernes, tindrà lloc un concert amb el grup Gregotechno.