Balaguer acollirà el Bus Generació D a la plaça del Morter durant tres dies

Aquest bus forma part d'una campanya itinerant que pretén contribuir en millorar les habilitats digitals de la ciutadania

Imatge de l'Autobús Generació D. © Paeria de Balaguer
photo_camera Imatge de l'Autobús Generació D. © Paeria de Balaguer

Aquest forma part d’una campanya itinerant que té com a objectiu millorar les habilitats digitals de la ciutadania, una iniciativa emmarcada al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que recull entre els seus eixos estratègics, el reforçament de les competències digitals dels treballadors i del conjunt de la ciutadania amb la creació del Pacte per la Generació D.

En el cas de la demarcació de Lleida, el bus passa per diferents poblacions, com Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Balaguer i la Seu d’Urgell. A Balaguer el bus estarà ubicat a la plaça del Morter durant els dies 25, 27 i 28 de novembre. Quant als horaris, estarà obert el dissabte de 16.30 a 20.30 h, i dilluns i dimarts de 10.30 a 13.30 h als matins i de 16.30 a 20.30 h.

L’autobús està equipat amb tecnologia immersiva, cosa que permet oferir diferents activitats, tallers i jocs a les persones que el visiten, com per exemple un Escape Room, un espai del qual els visitants se les hauran d'enginyar per sortir. L’experiència és totalment gratuïta i presenta, entre altres, recursos i orientació per al desenvolupament de les competències digitals, aplicable a tots els àmbits de la vida quotidiana. Les activitats sumen punts, i a partir d’aquests es farà un rànquing entre tots els municipis participants, i el que obtingui més puntuació rebrà un obsequi.

La campanya Generació D és finançada amb Fons Europeus Next Generation a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, que depèn del Ministeri d'Afers Econòmics i Transició Digital.