Balaguer acull aquest cap de setmana la Copa Universitària de Bàsquet 

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

La ciutat de Balaguer acull aquest cap de setmana la Copa Universitària als pavellons 1r d’Octubre i d’Inpacsa, i en la que hi participaran fins a dotze universitats, que posteriorment podran accedir a la fase final que se celebrarà a Madrid, amb les setze millors universitats de les diferents comunitats autònomes.

A partir del conveni de col·laboració entre la Paeria de Balaguer, la Federació Catalana de Bàsquet, la Fundació Aíto García Reneses, Esport Català Universitari i la Fundación Baloncesto Colegial, el torneig es durà a terme durant el dissabte 10 i diumenge 11 a les instal·lacions esportives municipals, amb les fases prèvies, i seguidament les semifinals i finals, tant en categoria masculina com femenina.

Aquesta primera edició de la Copa Universitària pretén potenciar l’esport universitari, en especial un dels esports amb més tradició i seguiment a escala nacional: el bàsquet. Participen fins a dotze universitats catalanes, que després jugaran les finals a nivell estatal a Madrid els propers 16, 17 i 18 de desembre. En categoria femenina participen la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, i la Universitat Pompeu Fabra i la Politècnica de Catalunya. Quant a categoria masculina, participen la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Politècnica de Catalunya, la Universitat de Vic i la Ramon Llull.

Per a dur a terme la celebració de la Copa Universitària a Balaguer es va crear una comissió de treball formada per Albert Marvà, Tècnic d’Esports de la Paeria; Òscar López, representant territorial de Federació Catalana de Basquetbol a Lleida; i Joan Tallada, Coordinador Fundació Aíto García Reneses per a garantir el correcte funcionament de l’esdeveniment.