Balaguer aposta per la restauració del territori amb la Fira Q

El 7è Concurs de cuina de proximitat, que a partir d’ara passarà a anomenar-se 'Concurs de cuina de la terra al plat Josep M. Morell’.
FiraQ_restauració
photo_camera Imatge d'arxiu del sector de restauració de la Fira Q. © Paeria de Balaguer

En el marc de Fira Q i per a donar a conèixer els productes del territori i les seves possibilitats gastronòmiques, des de l’Associació de Comerciants ACB, l’Associació Gastrobar i la Paeria de Balaguer s’ha organitzat el 7è Concurs de cuina de proximitat, que a partir d’ara passarà a anomenar-se 'Concurs de cuina de la terra al plat Josep M. Morell’. A partir d’ara el concurs de cuina estarà dedicat a la seva figura en el món de la restauració, i en aquesta edició amb els caragols i el porc com a ingredients protagonistes.

Qui vulgui participar ha d'enviar una recepta a [email protected] abans del 21 d’abril. Després un jurat tècnic escollirà les 8 propostes finalistes, com a màxim, les quals competiran a la Gran Final, que es disputarà el diumenge 30 d'abril a les 18.30 h, a l’escenari del sector de Restauració i Oci de Fira Q. De les receptes presentades es valorarà la presentació, l’originalitat, el gust i els productes utilitzats, dels quals el porc o els caragols seran imprescindibles. Entre el jurat qualificador hi haurà Joan Pallarès del restaurant Can Boix de Peramola; Josep, del restaurant El Jardí d’Alguaire; Sebastià Amigó, propietari i cap de cuina del restaurant La Barretina d’Alfarràs.

El premi consisteix en un xec per valor de 500 €, vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes. L’autor o autora accepta que la recepta sigui compartida i pública, i que la Paeria en faci ús per donar-la a conèixer a través dels diferents canals i formes de comunicació per tal que aquesta pugui ser utilitzada si s’escau.

Fira Q segueix comptant amb la presència de diversos sectors, i per a donar més visibilitat a les empreses de cada zona hi haurà diferents escenaris on es faran múltiples activitats, com presentacions de productes, concerts, tallers de cuina, desfilada de moda, exhibició de dansa o showcooking.

Durant els tres dies que dura Fira Q les activitats seran constants, amb actes com la celebració de les Jornades d’Apicultors el dissabte al matí, organitzades pel Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, amb el tradicional Concurs de mel.

Entre les activitats que s’han programat, destaca una masterclass amb la presentació de diversos vins D.O Costers del Segre, a càrrec del reconegut sommelier David Seijas, que es defineix com un amant del ví, el qual va liderar el projecte Bulli Foundation, el dissabte a les 17,30 h. Igualment, durant el cap de setmana es faran showcookings, de la mà de l’equip Cal Xirricló, del restaurant El Celler, i del restaurant del Monestir de les Avellanes, en els que el públic podrà descobrir receptes amb productes de la nostra terra.

Les activitats entorn a la restauració i l’oci seran constants durant el cap de setmana, amb demostracions, tallers i altres activitats, com l’elaboració d’un taco mexicà, a càrrec del restaurant Les Roquetes; una sessió de cocteleria, a càrrec de Cristian Guardia Expósito, cocteler; o l’activitat ‘Fem un tardeig?’ a càrrec de la Txicadexef amb degustació sorpresa.