Balaguer col·labora amb la Marató de TV3 amb diferents activitats 

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

La ciutat de Balaguer organitza un any més un seguit d’activitats per a col·laborar amb la Marató de Televisió de Catalunya, que enguany està dedicada a les malalties cardiovasculars.

Una de les accions que ja s’han consolidat a Balaguer al llarg de les diferents edicions és el guarniment amb estels d’algunes zones del passeig de l’Estació i la plaça del Mercadal, durant les Festes de Nadal. Aquesta acció és possible gràcies a la col·laboració de diverses empreses de la ciutat que aporten el seu donatiu. Igualment, tota persona que ho desitgi pot fer el seu donatiu per a personalitzar el seu estel, ubicar-lo en aquests espais de la ciutat i construir una instal·lació solidària col·lectiva. De fet, durant la celebració del Mercat de Santa Llúcia – Fira dels Alls el passat cap de setmana, es van poder comprar els estels i també les motxilles infantils —l’article promocional d’aquesta edició— amb el lema: Bateguem plegats… els petits també fan BUM BUM! Aquestes motxilles es poden trobar en diferents comerços de Balaguer, així com el mateix diumenge dia 18 de desembre a la plaça del Mercadal.

Algunes de les activitats organitzades per les diferents entitats de la ciutat i AMPES de les escoles i llars d’infants, ja s’han iniciat i s’allargaran durant tot el mes de desembre. Aquestes activitats són diverses, però totes amb el mateix objectiu: aconseguir recaptar diners per contribuir a la investigació de les malalties cardiovasculars a Catalunya, així com la sensibilització de la ciutadania.

Quant a actes paral·lels, el Club Tennis Balaguer ha organitzat un torneig de tennis i una americana de pàdel durant el matí del diumenge dia 18 de desembre. També des de la Residència Sant Domènec han organitzat un sorteig solidari, que tindrà lloc aquest dijous dia 15 a partir de les 17.15 h a la mateixa residència.

Un altre dels actes previstos és la Matinal Familiar a la plaça del Mercadal, que se celebrarà el diumenge dia 18. Aquesta començarà a les 11 h del matí amb tallers per als infants, sorteigs i una tómbola solidària. Les activitats estan organitzades per diferents entitats de la ciutat, unint esforços per a una finalitat solidària. Igualment, també tindrà lloc la Marató Artística, en la que participaran diferents entitats relacionades amb el món musical, amb un espectacle constant al llarg del matí. Tothom que ho desitgi presenciar alguna actuació podrà llogar una cadira solidària per 2 euros de donatiu.