Balaguer es converteix en l’epicentre del jazz del 9 a l'11 de maig

Amb aquesta programació, Jazz al Pati no només celebra la música, sinó que també reafirma el compromís de Balaguer amb la cultura, l’educació i la promoció dels joves talents. És una cita ineludible per a tots aquells que vulguin experimentar la vitalitat del jazz en un entorn únic
Concert Jazz al Pati de Balaguer, arxiu ©BalaguerTV
photo_camera Concert Jazz al Pati de Balaguer, arxiu ©BalaguerTV

Balaguer ha presentat el programa d'una nova edició del Jazz al Pati, la convocatòria internacional dedicada als joves intèrprets del gènere que se celebrarà del 9 a l'11 de maig.

El festival obrirà portes el dijous 9 de maig amb una sèrie d’audicions escolars que oferiran als més joves la possibilitat de descobrir i gaudir de la música jazz. A la tarda, les famílies podran assistir a ‘Musiké, la memòria de les muses’, un espectacle creatiu a càrrec de la veterana actriu i contacontes Patrícia McGill, que promet ser una immersió en el món de la música i les tradicions orals.

Presentació del programa Jazz al Pati de Balaguer ©Balaguer
Presentació del programa Jazz al Pati de Balaguer ©Balaguer

A dos quarts de deu, Pere Pons Macias, un autor amb una dilatada carrera com a periodista cultural, presentarà el seu nou llibre ‘Round About Tete’. L’acte, realitzat en col·laboració amb la Biblioteca Margarida de Montferrat, serà una oportunitat per aprofundir en la vida i l’obra de Tete Montoliu, una figura clau en la història del jazz.

El programa del dijous es clourà amb un concert tribut a aquesta llegenda del jazz, interpretat pel trio del pianista nord-americà Jeb Patton. Conegut per la seva profunda comprensió del bop, Patton oferirà una actuació que connectarà el públic amb les arrels més profundes del jazz.

Concert Jazz al Pati de Balaguer, arxiu ©BalaguerTV
Concert Jazz al Pati de Balaguer, arxiu ©BalaguerTV

El programa del 10 de maig, continuarà amb les audicions escolars seguides del concert d’Andreu Giró Quartet. Aquesta formació oferirà una interpretació personal de l’obra de Bill Stewart, mostrant la versatilitat del jazz des dels seus inicis fins a les tendències més actuals.

Víctor Carrascosa Quintet presentarà ‘Firm Roots’, a dos quarts de deu del vespre, una proposta que explora les arrels del jazz i la seva capacitat per generar noves experiències musicals

El moment àlgic del programa arribarà el dissabte, amb les actuacions de Màlaga Jazz Reunion i DG Grup. El primer, format per estudiants del Conservatori Superior de Música de Màlaga, oferirà una barreja de talent emergent i tradició. DG Grup, liderat per David Gimeno, reunirà alguns dels talents més prometedors de l’escena jazzística de Barcelona per oferir un concert de música original que promet ser una experiència sonora memorable.

Amb aquesta programació, Jazz al Pati no només celebra la música, sinó que també reafirma el compromís de Balaguer amb la cultura, l’educació i la promoció dels joves talents. És una cita ineludible per a tots aquells que vulguin experimentar la vitalitat del jazz en un entorn únic.