Balaguer es prepara per desplegar el projecte Barris amb Futur

El projecte Barris amb Futur es basa en la idea que millorar les condicions de vida i oportunitats en aquests barris pot contribuir a mantenir la residència dels seus habitants
Balaguer inicia el Projecte Treball als Barris ©Paeria
photo_camera Balaguer inicia el Projecte Treball als Barris ©Paeria

En una iniciativa destinada a millorar les condicions de vida i oportunitats en àrees urbanes, el Govern de la Generalitat ha aprovat el projecte “Barris amb Futur”. Aquest programa, que s’implementarà en una vintena de municipis catalans, té com a objectiu treballar amb noves metodologies d’intervenció en polítiques socials i urbanes.

L’ambició és assolir una Catalunya socialment cohesionada, amb un enfocament que abasta tant l’administració pública com la capacitat d’organització comunitària

El projecte “Barris amb Futur” es basa en la idea que millorar les condicions de vida i oportunitats en aquests barris pot contribuir a mantenir la residència dels seus habitants. Això, a la llarga, podria evitar l’èxode de població cap a altres zones i millorar globalment el benestar col·lectiu.

Les accions concretes es decidiran a nivell local, però el projecte parteix de tres grans eixos d’intervenció:

  1. Espais de sociabilitat: Aquest eix inclou equipaments i espais públics, així com l’organització veïnal.
  2. Condicions de vida: Es focalitza en aspectes com l’habitatge i l’ocupació.
  3. Igualtat d’oportunitats: Aquest eix aborda l’educació, la cultura, la salut i l’equitat de gènere.
Edifici de la Paeria de Balaguer ©Comarques
Edifici de la Paeria de Balaguer ©Comarques

La Paeria de Balaguer, juntament amb altres municipis, participa activament en aquest projecte. La primera formació, que comptarà amb la presència de Lorena González, paera en cap, i Amàlia Lara, de l’Àrea d’Habitatge, es durà a terme properament a la seu del Departament de Drets Socials a Terrassa. A més, es treballarà conjuntament amb els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

González ha destacat la necessitat de revisar la modificació dels plans d’entorn a nivell de Catalunya. Aquests plans són essencials per al desenvolupament i la cohesió social de la ciutat, i els municipis de la demarcació de Lleida són especialment afectats per les retallades de personal en aquest àmbit.