Balaguer fa un reconeixement als millors esportistes i clubs de la ciutat

La capital noguerenca ha celebrat la 34a edició de la Nit d'Esports
nit esport3
photo_camera Un dels moments de la Nit d'Esports de Balaguer. © Paeria de Balaguer

Dissabte 1 de juliol les piscines del poliesportiu de Balaguer van acollir la 34a edició de la Nit de l'Esport, durant la qual es va fer entrega de diversos premis als millors esportistes i clubs de l'any, com a reconeixement per les seves trajectòries i posar així en valor el seu èxit esportiu assolit durant aquesta temporada.

L'entrega de premis va començar amb la categoria masculina d'esport individual, amb el reconeixement a Ivan Menchon i Oriol Marquès dels Runner's Balaguer; Aleix Pàmies, del Club Tennis Balaguer; Tom Ruiz i Aleix Prades, del CE Pedala.cat Balaguer; Joan Carles Mena, Mariano Pujol i Jordi Matute, del CPAM Balaguer; Max Domínguez, del Club Tennis Balaguer, el qual es va classificar pel Màster Català Copa Catalunya, i Ferran Quintillà, classificat pel Màster Provincial de Lleida Copa Catalunya; i Martí Nosàs del CE Natació Balaguer, el qual ha resultat campió de Catalunya en diverses modalitats.

nit esport2
La 34a Nit Esport de Balaguer celebrada a les piscines
del poliesportiu de Balaguer. © Paeria de Balaguer

Pel que fa a les esportistes individuals premiades, han estat Blanca Duran del CE Pedala.cat; Natàlia Bernat, Mariona Marqués i Laura Pallejà de Runner's Balaguer; i del Club Esportiu L'Estel s'ha reconegut una àmplia representació de nedadores que van participar als Specials Olympics de Granollers, juntament amb Mònica Morell, Xose Font, Yanina Leone i Jèssica Vidal, totes amb medalles en diferents modalitats. D'altra banda, del EFS Balaguer Comtat d'Urgell, s'ha premiat a Désirée Bello, Judit Corsà, Carmen Bello, Joana Requena, i Laura Piñeiro de l'Estel, que enguany ha jugat amb el Sènior Femení B del Club amb el projecte d'inserció social a l'esport.

Pel que fa a la categoria d'Equips, s'ha premiat el Benjamí B i l'Infantil A del Club Futbol Balaguer, els quals han estat campions de lliga. També l'Infantil A del EFS Comtat d'Urgell, campió de lliga de la primera divisió de Lleida així com campió de la Copa Lleida i del Torneig Madrid Youth Cup Futsal. Del Club Tennis Balaguer s'ha reconegut a l'equip masculí A de pàdel, per quedar campions de segona de la Lliga Catalana, i el CB Balaguer del Club L'Estel per la seva participació als Specials Olympics de Granollers, així com Andreu Planella, Oriol Serena i Cristina Alaman, que van guanyar medalla de plata amb la modalitat de petanca.

Altres dels equips premiats han sigut el Balaguer B del Club Escacs Balaguer, el qual ha resultat campió de la Lliga Catalana d'Escacs de 2a Provincial Lleida i de la fase Lleida de la Copa Catalana; l'Aleví B del Futbol Sala Vedruna Balaguer, campió de lliga i el Juvenil A, campió de la Copa Lleida Juvenil; i del Club Tennis Taula Balaguer l'equip masculí de base amb Iker Heghies, Adrià Pujol, Xavier Amigó i Jan Biscarri.

Pel que fa als equips femenins, han estat premiats el Femení A de pàdel del Club Tennis Balaguer, campiones de primera de la Lliga Catalana; el sènior femení A del Club Bàsquet Balaguer; el Tripleta Estel Blau, formada per Teresa Corretja, Juani Martínez i Montse Gabaldón, les quals van guanyar la medalla de bronze als Specials Olympics; l'Infantil A del Club Voleibol Balaguer, campiones de Lliga i de la Copa del Segrià; i l'Aleví del Club Gimnàstica Balaguer, amb medalla de plata del campionat de Catalunya.

Quant als reconeixements al cos tècnic i la direcció esportiva, s'ha premiat al Centre de Promoció d'Activitats de Muntanya per la seva tasca i implicació a Estel Baradad i Adrià Mena. Del Club Bàsquet Balaguer a Clara Paniagua, per la seva tasca de coordinació i ser un referent social i esportiu, i un gran exemple de treball, constància i bona gestió. També s'ha reconegut la tasca de Josep M. Llovera, president del Club Futbol Sala Balaguer Vedruna.

La menció especial ha estat per a Antonio Carreño, número 1 d'Espanya i 7 del món en categoria +85; per a Edu Marín del Centre Excursionista de Balaguer, per la històrica primera repetició en lliure de l'Eternal Flame a la Torre Sense Nom de Karakorum al Pakistan; i per a Lluís Pijuan, del CE Natació Balaguer, per haver estat campió de Catalunya, Espanya i d'Europa en diverses modalitats.

Nit esport1
La paera d'Esports, Laia Vilardell, Anna Pàmies, guardonada
amb el Premi d'Honor, i la paera en cap, Lorena González
@ Paeria de Balaguer

Finalment, el Premi d'Honor de l'Esport 2023 ha estat atorgat a Anna Pàmies, qui ha estat seleccionadora de l'equip unificat de la selecció espanyola de bàsquet, amb medalla d'or als Special Olympics Mundials celebrats recentment a Berlin, l'esdeveniment esportiu més important mundialment per a persones amb discapacitat intel·lectual. Tanmateix, el premi també vol honrar la seva tasca a la ciutat de Balaguer, al capdavant del Club Esportiu l'Estel, i la seva capacitat de reinventar l'esport adaptat a la ciutat, amb convenis amb moltes de les entitats locals, com el Club Tennis Taula, el Club Bàsquet Balaguer, o el Futbol Sala. A més, Anna Pàmies treballa com a representant territorial de la Federació ACELL a la província de Lleida, fet que ha portat esdeveniments de nivell nacional a Balaguer.

Des de la Paeria i l'Àrea d'Esports s'ha volgut concedir aquest Premi d'Honor com a agraïment i reconeixement a la gran tasca d'Anna Pàmies en el món de l'esport. També s'ha agraït a tots els clubs i entitats esportives de la ciutat, que un any més han fet possible l'organització i dinamització de múltiples activitats i esdeveniments. A l'acte hi van assistir la paera en cap, Lorena González, i la paera d'Esports, Laia Vilardell.