Balaguer inaugura la pista de patinatge sintètica a la plaça del Mercadal

Preveien la situació de sequera la Paeria de Balaguer va optar per la pista sintètica per una qüestió de sostenibilitat, ja que amb aquest material la despesa energètica és molt més baixa, a més de no necessitar aigua per a produir la capa de gel
Balaguer inaugura la pista de patinatge sintètica ©Paeria
photo_camera Balaguer inaugura la pista de patinatge sintètica ©Paeria

La Paeria de Balaguer donava llum verda a la pista de patinatge sintètica que aquest any ha substituït a la tradicional de gel que s'instal·lava a la plaça del Mercadal. Ha sigut un canvi que ha suscitat molta expectació a causa de la polèmica que han despertat aquestes atraccions nadalenques per culpa de la situació de sequera.

Balaguer inaugura la pista de patinatge sintètica ©Paeria
Balaguer inaugura la pista de patinatge sintètica ©Paeria

Preveien aquesta situació la Paeria de Balaguer va optar per aquest tipus de pista per una qüestió de sostenibilitat, ja que amb aquest material la despesa energètica és molt més baixa, a més de no necessitar aigua per a produir la capa de gel. A més, en cas que les temperatures no baixin massa, aquest sistema també permet seguir utilitzant-la sense haver d’augmentar la despesa energètica, i per tant també disminuint la petjada de CO₂. La pista utilitza el mateix tipus de patins que en una pista de gel, per la qual cosa la sensació de lliscar sobre la superfície és la mateixa, destacaven des de la Paeria.

La pista s'inaugurava aquest divendres, en el marc dels actes de l’arribada de la Polsim i l’Encesa de Llums de Nadal, que tradicionalment és dur a terme a la plaça Mercadal; una iniciativa que des de la Paeria també s'impulsa amb la voluntat de contribuir a la dinamització de la zona comercial del centre històric, a més de ser un atractiu durant les festes de Nadal a la capital de la Noguera.

Com en anteriors edicions la pista estarà a disposició dels alumnes dels centres educatius de la ciutat per tal que hi puguin dur a terme activitats matinals, en els dies previs a les vacances nadalenques.