Un concert en homenatge a Pau Casals inaugurarà la temporada d'Arts Escèniques i Música del Teatre municipal de Balaguer

Les entrades estaran a la venda a la web Paeria de Balaguer i a l’Oficina de Turisme de Balaguer. També es poden adquirir a la taquilla del Teatre fins una hora abans de l’inici de cada espectacle
L'obra de Josep Maria Flotats 'La Disputa'
photo_camera L'obra de Josep Maria Flotats 'La Disputa'

El Concert Reixos Fusió ‘El so de la pau’ en homenatge a Pau Casals inaugurarà la temporada d'Arts Escèniques i Música del Teatre municipal de Balaguer, un primer acte que tindrà lloc el 6 de gener interpretat per la Cobla Maricel. Una primera de les activitats del cartell de la vint-i-sisena edició del certamen que s'ha presentat aquest dimecres. 

Presentació temporada teatre hivern de Balaguer ©Paeria
Presentació temporada teatre hivern de Balaguer ©Paeria

La següent de les convocatòries serà el 14 de gener, amb la representació de l'obra de Josep Maria Flotats 'La Disputa'. La dansa tindrà el seu espai el 28 de gener amb l'obra 'El Trencanous' que interpretarà el Ballet de Barcelona. El 18 de febrer arribarà a la capital de la Noguera l'espectacle 'Coralina, la serventa amorosa' de Carlo Goldoni i dirigida per Oriol Broggi.

Les titelles també tenen el seu espai en el programa d'enguany, dirigit al públic familiar, serà el diumenge 3 de març amb l'obra 'La Llàntia merevellosa' de de la companyia Festuc Teatre. La següent proposta serà ‘Laly Simon’ de Sergi Belbel, i es farà el diumenge 17 de març.

El cicle clourà el 13 d'abril amb l'espectacle d'improvisació ‘Improshow’ de Planeta Impro.

Adquirir entrades:
Les entrades estaran a la venda a la web Paeria de Balaguer i a l’Oficina de Turisme de Balaguer. També es poden adquirir a la taquilla del Teatre fins una hora abans de l’inici de cada espectacle.

Per al cicle d’hivern de 2024 hi haurà dos tipus d’abonaments. D’una banda, es podran escollir tres propostes d’entre tots els espectacles previstos, i que tindrà un preu de 57 euros a platea i 51 a l’amfiteatre; i de l’altra, se’n podran escollir cinc, amb un preu de 76 euros a platea i 68 euros a l’amfiteatre

Els espectacles:

Concert Reixos Fusió ‘El so de la pau’ en homenatge a Pau Casals, el dia 6 de gener serà un concert per a violoncel i cobla, una mostra de fusió de les Terres de Ponent. El repertori inclourà obres de músics coetanis de Pau Casals, com Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon i Enric Morera. També s’hi interpretaran obres que representen moments de la vida del músic com ‘A en Pau Casals’ de Juli Garreta, o ‘L’Emigrant’ d’Amadeu Vives, a més d’arranjaments de cançons populars com ‘El Mariner’. El repertori acabarà amb tres obres de Pau Casals, la sardana ‘Sant Martí del Canigó’, el preludi de l’obra ‘El Pessebre’, i l’Himne de les Nacions Unides.

La Disputa’ de Josep Maria Flotats, el diumenge 14 de gener, proposa un duel verbal intens, vibrant, ferotge i alhora divertit, entre dues figures emblemàtiques de la Il·lustració: Voltaire i Rousseau, dos grans filòsofs, dos conceptes del món i de la societat. Els espectadors hi trobaran un coneixement precís, no tan sols de les dues personalitats, sinó de les preocupacions socials i intel·lectuals del Segle de les Llums, que malgrat els anys que ens en separen, estan ben poc allunyades de les nostres d’avui.

El Trencanous’, el diumenge dia 28 de gener, un dels grans clàssics nadalencs, una producció de gran format, amb més de 40 artistes dalt de l’escenari, serà interpretada pel Ballet de Barcelona, amb música de Piotr Txaikovski, i coreografia de Chase Johnsey, Marta Bustamante i Jordi Rubio.

Coralina, la serventa amorosa’ de Carlo Goldoni i dirigida per Oriol Broggi, el diumenge 18 de febrer. 

‘La Llàntia meravellosa’ de la companyia Festuc Teatre
‘La Llàntia meravellosa’ de la companyia Festuc Teatre

La Llàntia meravellosa’ de la companyia Festuc Teatre, un espectacle de teatre, titelles i actors, que parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida. Programat pel diumenge 3 de març.

Laly Simon’ de Sergi Belbel, el diumenge 17 de març, amb intèrprets com Emma Vilarasau, Mont Plans i Júlia Bonjoch. Lali és una gran estrella reconeguda i estimada pel seu públic. El que ningú no coneix és la seva autèntica personalitat, ni la seva vida privada.

Improshow’ de Planeta Impro, el dissabte 13 d’abril. L’espectador serà el guionista i protagonista, i a través de les frases i suggeriments a l’atzar, els intèrprets aniran construint personatges, històries i entorns.