Balaguer inclou en el programa d’estiu activitats per a nadons

A més de les activitats programades, hi haurà sessions setmanals de zumba, aquafitness i crossfit, així com cursos de natació per a joves, les piscines municipals del poliesportiu i del Secà obriran les portes amb els horaris habituals, garantint
Excavació arqueològica del Cota Zero al Castell Formós ©Museu Noguera
photo_camera Excavació arqueològica del Cota Zero al Castell Formós ©Museu Noguera

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest divendres el programa d’activitats per a l’estiu, una proposta que enguany amplia el ventall d’edats, des de nadons fins a joves adults.

A la llar d’Infants El Patufet és dura a terme el programa Baby Art estiu durant els mesos de juliol i agost, una proposta dirigida a infants de 4 mesos a 3 anys. En aquesta línia, del 25 de juny al 26 de juliol, la proposta Petit Art Estiu acollirà nens de 3 a 5 anys al Casal Lapallavacara, amb activitats pedagògiques i de lleure adaptades a aquesta franja d’edat.

Per als infants i joves de 6 a 12 anys, la Biblioteca Margarida de Montferrat serà l’escenari de l’Art estiu, un programa que combina cultura, art i entreteniment del 25 de juny al 26 de juliol.

El  Museu de la Noguera organitzarà, un any més, l’excavació arqueològica del Cota Zero al Castell Formós per a joves de 12 a 18 anys, del 25 de juny al 5 de juliol, on podran experimentar de primera mà les tasques d’una excavació real.

Presentació del programa d'activitats d'estiu ©Balaguer
Presentació del programa d'activitats d'estiu ©Balaguer

Des de l’Àrea d’Esports s’ha proposat el Tecni Camp, un campament d’estiu que tindrà lloc del 25 de juny al 6 de setembre, destinat a infants i joves de 5 a 15 anys. La convocatòria estiuenca ofereix una varietat d’opcions com el Camp Esport, amb esports com futbol i bàsquet; el Tecni Camp Aventur/Natur, amb activitats com piragüisme i escalada; i el Tecni Camp Move, centrat en dansa i patinatge.

Per la franja d’adolescents de 13 a 16 anys, l’Àrea d’Esports també proposa una sèrie de competicions esportives que ha anomenat La Pròrroga, que tindran lloc les vesprades del 8 al 19 de juliol. A més, l’Àrea de Joventut ha organitzat el programa ‘Jova’ joves i valors, una iniciativa de voluntariat per a adolescents de 12 a 15 anys, del 8 al 19 de juliol, que busca fomentar la seva participació en el desenvolupament social i cultural de la ciutat.

Centre d’Interpretació de l’Or ©MuseuNoguera
Centre d’Interpretació de l’Or ©MuseuNoguera

Finalment, el Pla Educatiu d’Entorn ha programat les Setmanes OMG!, per a joves de 12 a 16 anys, enfocades en la cohesió, la cooperació i la igualtat a través de tallers variats, que es duran a terme a l’espai annex al Centre d’Interpretació de l’Or.

A més de les activitats programades, hi haurà sessions setmanals de zumba, aquafitness i crossfit, així com cursos de natació per a joves. Les piscines municipals del poliesportiu i del Secà obriran les portes amb els horaris habituals, garantint una oferta d’oci saludable i divertit per a tots els ciutadans durant els mesos d’estiu.