Balaguer obre un any més l'aparador comercial de Fira Q

El certament comptarà una zona dedicada als animals de companyia, on hi haurà expositors amb productes de nutrició, salut, accessoris, així com les associacions de la ciutat que vetllen pel seu benestar, paral·lelament, s’oferiran xerrades sobre comportament, nutrició
Imatges arxiu Fira Q de Balaguer ©Comarques
photo_camera Imatges arxiu Fira Q de Balaguer ©Comarques

La Paeria de Balaguer va presentar la passada setmana la nova edició del certamen Fira Q, una iniciativa que vol ser l'aparador del dinamisme econòmic i comercial de la capital de la Noguera. Al pavelló Impacsa, durant els dies 27 i 28 d'abril els expositors es distribuiran en les seccions de Productes de proximitat, Comerç i Serveis, Restauració i l’oci, un any més el Saló de l’Energia, l’eficiència energètica així com l’espai Menuts Q.

Al marge de la mostra expositiva es duran a terme xerrades, presentacions i tasts per tal de donar a conèixer els productes presents en el certamen.

Tindrà lloc la Mostra Nacional de coques de recapte i samfaina, organitzada des de l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, en la qual hi participaran una vintena de forners 

Presentació de Fira Q 2024 de Balaguer ©Paeria
Presentació de Fira Q 2024 de Balaguer ©Paeria

Un dels sectors amb gran incidència a la Noguera és el de l'apicultura, per aquest motiu Fira Q organitza la Jornada de la Mel, una proposta professional impulsada per l’Associació d’Apicultors Lleidatans conjuntament amb l’Oficina comarcal de la Noguera del Departament d’Acció Climàtica. La convocatòria commemora enguany quatre dècades del primer concurs nacional de mel que va acollir la capital de la Noguera. 

El certament comptarà una zona dedicada als animals de companyia, on hi haurà expositors amb productes de nutrició, salut, accessoris, així com les associacions de la ciutat que vetllen pel seu benestar

Paral·lelament, s’oferiran xerrades sobre comportament, nutrició i estat general dels animals, i a l’exterior del pavelló hi haurà un parc d’esbarjo.

Imatges arxiu Fira Q de Balaguer ©Comarques
Imatges arxiu Fira Q de Balaguer ©Comarques

La restauració també tindrà una secció destacada amb el Concurs de Cuina Josep M. Morell, que enguany celebra la vuitena edició dedicada a la cuina de l'aviram. Propostes gastronòmiques que hauran d'anar acompanyades de productes de terres lleidatanes. En aquesta zona també es trobaran cerveses artesanes, vins i diferents tallers de cuina.  

El certament repetirà per segon any consecutiu el Saló de l’Energia i l’eficiència energètica, una iniciativa que s'impulsa des del CEI, l’Energy Hublab i l’Oficina de Transició Energètica de la Noguera, en aquest espai s’impartiran xerrades per part de professionals del sector.

Els organitzadors també pensen el públic familiar i per aquest motiu els visitants disposaran de la zona l’espai Menuts Q, on la quitxalla podrà jugar i dur a terme activitats, acompanyats de monitoratge. En aquesta zona també es faran tallers gastronòmics, treballs manuals i activitats vinculades a l’Harpia, la festa medieval de la ciutat, entre d’altres.

També hi haurà un tren turístic que farà el recorregut entre el pavelló i el centre de la ciutat, amb parades a la plaça Pau Casals i la plaça del Mercadal