Balaguer posa a la venda el disc de la capitalitat de la Sardana 2022

Portada: Paeria de Balaguer.

Balaguer ha posat a la venda el disc de la capitalitat de la Sardana 2022. Es tracta d'un CD amb 16 sardanes interpretades per la Bellpuig Cobla que es pot adquirir a l'Oficina de Turisme de la ciutat al preu de 10 euros. També es podrà comprar el dia de Sant Jordi en una parada de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, on també hi haurà altres articles promocionals de la capitalitat.

Segons el president de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana, Jaume Marvà, el CD és fruit també d'un treball de recuperació del patrimoni musical de Balaguer. "Tenim 100 anys de cultura sardanista i en aquest segle no s'ha parat d'escriure sardanes dedicades a Balaguer o hi ha hagut gent de la ciutat que han escrit sardanes. Volíem que això quedés com a patrimoni i, per tant, vam fer una primera feina d'inventariar i a partir d'aquí es van triar 16 sardanes de 16 compositors diferents", ha dit Marvà.

El disc compacte Balaguer 2022 Capital de la Sardana es va enregistrar el mes de gener. De les setze sardanes que inclou, deu es van enregistrar en directe en el marc del concert de Reis, i la resta un dia a banda per part de la mateixa Bellpuig Cobla.

Pel que fa al disseny, la caràtula principal conté una il·lustració obra del dissenyador d'origen balaguerí Jordi Calvís, que s'ha decidit d'incorporar-la com a imatge gràfica de tota la capitalitat, i de la que també se n'han fet imants i xapes. El també balaguerí Marcel Bergé signa la fotografia de l’interior de la caràtula.

Balaguer Capital de la Sardana va donar el tret de sortida oficial a l’agenda d’activitats com a capital el passat 19 de març amb l’acte de proclamació, el qual va incloure un concert d’en Roger Mas i la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona al Teatre Municipal.