L'arbre de Nadal s'ha situat a la plaça del Mercadal al costat de la pista de patinatge

La paera en cap, Lorena González feia una crida a tots els ciutadans perquè visitin Balaguer durant la campanya de Nadal i gaudeixin de les diferents activitats que duen a terme els comerços de la ciutat durant tota la campanya nadalenca
L'arbre de Nadal a la plaça del Mercadal de Balaguer ©RàdioBalaguer
photo_camera L'arbre de Nadal a la plaça del Mercadal de Balaguer ©RàdioBalaguer

Balaguer ha saltat a l'actualitat nadalenca després que l'arbre situat a la plaça del Mercadal s'hagi convertit en candidat a ser el més bonic de Catalunya, segons la selecció que s'ha fet des del programa Planta baixa de TV3. L'arbre balaguerí haurà de superar una primera semifinal amb les candidatures de Vilada i Sant Hilari Sacalm el pròxim 15 de desembre, i si ho aconsegueix competirà amb Vic que ha situat el seu arbre a la final, això serà el 22 de desembre.

L'arbre de Nadal a la plaça del Mercadal de Balaguer ©RàdioBalaguer
L'arbre de Nadal a la plaça del Mercadal de Balaguer ©RàdioBalaguer

La paera en cap, Lorena González va destacar que “sigui quin sigui el resultat, serà una bona promoció turística per al municipi”. González va fer una crida a tots els ciutadans perquè visitin Balaguer durant la campanya de Nadal i gaudeixin de les diferents activitats que duen a terme els comerços de la ciutat durant tota la campanya nadalenca.

Balaguer també saltava als titulars de les dates pel fet de ser una de les primeres capitals catalanes en substituir la pista de gel per una pista de làmina sintètica. Una atracció que ofereix les mateixes prestacions i sensacions per als usuaris i no comporta el cost elèctric ni el consum d'aigua de les de gel.

Programació nadalenca

La capital de la Noguera encetava el programa d'activitats nadalenques el dia 1 de desembre amb l’arribada de la Polsim, l’Estel i l’Encesa de Llums. El dia 2 de desembre el Mercat de Sant Llúcia – Fira dels Alls mantenint la tradició comercial.

El programa continuarà el dia 22 de desembre, amb un taller per a fer la carta als Reixos a l’Oficina d’Orient, durant els dies 14, 15, 18, 19 i 20 de desembre, i que estarà situada a la plaça del Mercadal. El dia 23, tindrà lloc el Caga-soca i l’arribada de les Llamineres al Teatre municipal, amb l’espectacle infantil ‘Rigoberta i Windigo’ de la companyia Kali Te.

El 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve se celebrarà el tradicional concert al Teatre, a càrrec de l’Orfeó balaguerí, els quals interpretaran nadales i altres temes de diferents estils musicals. 

Presentació del programa d'activitats nadalenques ©Paeria
Presentació del programa d'activitats nadalenques ©Paeria

El  dia 27 al vespre arribaran els Carboners i la Foguera dels Innocents, a la plaça del Mercadal, amb el grup de percussió Bandelpal i els Diables Bèsties Feréstegues. Després de l’encesa de la foguera, es farà un sopar popular amb la col·laboració dels bars i restaurants propers. També tothom que ho desitgi podrà dur les seves pròpies graelles per coure carn aprofitant la mateixa brasa de la foguera. La voluntat és que sigui una jornada participativa i comunitària.

Les activitats ‘De Nadal a Reixos’ seguiran el dia 29 amb la visita de la Pipa al Museu de la Noguera, on els més petits podran visitar els magatzems on es desen els objectes més importants de la ciutat. En aquesta activitat ‘On és la meua pipa? on són les meues dents?’ descobriran les caixes destinades a desar i conservar els xumets i les dentetes que els nens i nenes deixen enrere quan es fan grans.

El dia 30 es podran veure ‘Els Pastorets’ de Folch i Torres al Teatre municipal, encapçalats per la companyia Crisi Perpètua i amb una cinquantena d’actors i actrius dalt de l’escenari, en una proposta de participació ciutadana.

El dia 5 tindrà lloc la tradicional cavalcada, amb sortida des de davant de l’església del Sagrat Cor i un recorregut que passarà pel carrer Barcelona, el passeig de l’Estació i que acabarà a la plaça del Mercadal amb la rebuda per part del govern municipal a Ses Majestats. Després els infants podran entregar-los la seva carta en persona i saludar els Reixos al mateix vestíbul de la Paeria.

L’endemà dia de Reis se celebrarà la Mostra de cobla-fusió de les terres de Ponent al Teatre municipal, a càrrec de la cobla Maricel. Aquest acte serà el que donarà per finalitzades les Festes d’enguany.