Balaguer preselecciona 32 de les 115 propostes presentades en els segons pressupostos participatius

Text: Redacció / Foto: Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer s'ha quedat amb 32 de les 115 propostes presentades en la segona edició dels pressupostos participatius. Així ho van anunciar l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, i el paer de Participació, Kevin Bruque, divendres en la presentació de les propostes fetes per la ciutadania, que es va poder seguir per Youtube. La sessió també va comptar amb un representant del Gabinet Ceres.

Segons Bruque, "de les 115 propostes, des de la Paeria n'hem fet un primer cribratge i n'han decaigut 83": 34 perquè estaven repetides i 49 perquè superaven el pressupost, no eren competència directa del consistori o eren de competència compartida, serien projectes molt lents a l'hora de la seva tramitació, o ja estan en marxa.

Les 115 propostes presentades per la ciutadania s'han estructurat en 12 àmbits diferents: Afers Socials i Participació, Cultura, Obres i Serveis, Educació, Comunicació, Infància, Esports, Sostenibilitat, Turisme, Urbanisme, Festes i Medi Natural. Durant l'acte de presentació se'n van exposar algunes com la construcció d'una minideixallaeria, la compra d'habitatges per destinar-los a ús social, una aplicació mòbil de pagament per a la zona blava, la reobertura de l'Escola Taller, nous vestuaris i carrosses per la desfilada dels Reis Mags d'Orient, un equip de so per a les entitats, la construcció de pistes d'atletisme, bàsquet o futbol o un carril bici, entre altres.

Un cop celebrada la sessió de divendres, es procedirà a fer una valoració tècnica de propostes per part de la Paeria. Seguidament, una comissió decidirà quines compleixen els requisits i, per tant, es portaran a votació. Un cop decidides, es farà la divulgació de les propostes finalistes entre els dies 13 i el 19 de novembre. L'endemà mateix, el dia 20 novembre començarà el procés de votació que s'allargarà fins al 30 del mateix mes. Posteriorment, els dies 1, 2 i 3 de desembre es farà l'escrutini i el dia 4 es donaran a conèixer les propostes guanyadores.

Bruque i Vidal van assegurar que el procés de votació no es veurà afectat per la pandèmia, ja que les votacions es podran fer on-line, a banda de presencials.

Els pressupostos participatius compten amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost municipal de 2021.