Comerciants de Balaguer, Comerciants ACB, Associació Comerç Balaguer Històric i Sanahuja Comercial preparen el Nadal

Els dies 9, 16 i 23 de desembre d’11 a 13 h s’han organitzat els tallers ‘Recuperem la tradició d’enviar postals de Nadal’ i ‘Ens ajudes a decorar els arbres de les nostres botigues?’, que es duran a terme al carrer Sanhauja
Comerciants i Paeria presenten el Nadal balaguerí ©Balaguer
photo_camera Comerciants i Paeria presenten el Nadal balaguerí ©Balaguer

La Paeria i les entitats comercials de Balaguer presentaven aquest divendres les propostes que desplegaran durant la campanya nadalenca, que arrencarà l'1 de desembre, quan es farà l’Arribada del Polsim, l’Estel i l’Encesa de Llums a la plaça del Mercadal.

El consistori de la capital de la Noguera amb les associacions de comerciants de Balaguer, Comerciants ACB, Associació Comerç Balaguer Històric i Sanahuja Comercial han elaborat un programa que continua el 2 de desembre amb el tradicional Mercat de Santa Llúcia - Fira dels Alls. Una convocatòria que convida el públic a recórrer els carrers del centre històric, on trobaran una gran varietat de parades amb decoració nadalenca, productes típics del territori i artesania.

Comerciants i Paeria presenten el Nadal balaguerí ©Balaguer
Comerciants i Paeria presenten el Nadal balaguerí ©Balaguer

La matinal també proposa activitats paral·leles, com un taller de cuina infantil o un taller d’estampació, i la més destacada serà l’arribada de les Patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, les quals seran les encarregades de protegir els tres objectes màgics que els han donat els Reixos. I per tancar la fira dels Alls, hi haurà l’actuació del grup Apocadixie Cotton Pickers a la plaça del Pou, amb un repertori de jazz de Nova Orleans amb tocs nadalencs.  

l'Agenda es trasllada al dissabte dia 9, que hi ha reservat l’actuació itinerant del Centre de Dansa i Benestar Idansa, als carrers Major, d’Avall i plaça del Pou, seguida d’un berenar amb xocolata i coca, cortesia de Cuinats Graells. Després es farà un concert de rumba catalana ‘El Nadal comença amb tu’, a càrrec de Fauna, a la cruïlla del carrer Barcelona amb el carrer Sanahuja.

El 16 de desembre a la tarda, tindrà lloc l'espectacle de l’Escola Rítmica municipal de Balaguer a la plaça del Pou, i després s’oferirà berenar amb coca de xocolata, cortesia de Pastisseria Graells. Seguidament, a la cruïlla del passeig de l’Estació amb el carrer Doctor Fleming, es farà un concert a càrrec de Maria Fernández.

El pallasso Tortelini és el convidat del 23 de desembre a la plaça Pau Casals a la tarda, a la que seguirà la narració d’un conte de Nadal, que anirà a càrrec de Sílvia Palazón, i que es farà a la plaça del Pou. També hi haurà un berenar amb coca i xocolata, cortesia d’Inalba. El programa es clourà el dissabte dia 30 a la tarda a la plaça del Pou amb l’actuació del grup balaguerí Hom / House of Madness, i es completarà amb berenar amb coca amb xocolata, cortesia de Pastisseria Palau.

Activitats paral·leles

A banda de totes les activitats, pels dies 9, 16 i 23 de desembre d’11 a 13 h s’han organitzat dos tallers. L’un és ‘Recuperem la tradició d’enviar postals de Nadal’ i l’altre ‘Ens ajudes a decorar els arbres de les nostres botigues?’, i ambdós es faran al carrer Sanhauja. A més el dia 23 també es farà una Festa nadalenca, amb activitats diverses el matí. 

D’altra banda, i per tal de promoure el comerç local, durant les compres nadalenques tots els comerços adherits a les diferents associacions de comerciants de Balaguer sortejaran vals de compra per als mateixos establiments. Seran 2 vals de 500 euros; 4 vals de 400 euros; 5 vals de 250 euros; 7 vals de 100 euros; i 9 vals de 50 euros. També es lliuraran als comerços vals descomptes per la pista sintètica de patinatge.