Balaguer prepara una programació farcida de tradició per a la revetlla de Sant Joan

Coincidint amb l'acabament del curs escolar, dijous, 22 de juny a les 18 hi haurà una festa Holi, seguida d’un bany d’escuma a la plaça del Morter

sant Joan_presentacio1
photo_camera Presentació de la revetlla de Sant Joan a Balaguer. © Paeria de Balaguer

Ahir van presentar la programació per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, que enguany estarà farcida de tradició i cultura i tindrà lloc el pròxim 23 de juny.

Coincidint amb l'acabament del curs escolar, dijous, 22 de juny, a les 18 h de la tarda es donarà el tret de sortida als actes de la revetlla amb una festa Holi, seguida d’un bany d’escuma a la plaça del Morter.

L’endemà dia de la revetlla a les 19 h el Club Ciclista Balaguer portarà la Flama del Canigó al parc de la Transsegre. A les 22 h es farà la lectura del manifest a càrrec del Ball de Bastons del casal Pere III, i després la cantada d’havaneres amb el grup Cavall Bernat. Durant l’espectacle s’oferirà als assistents coca de sant Joan i rom cremat.

A les 23 h es farà la concentració de la Rua de Llum i Foc, a càrrec dels Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer i la companyia Saltimbankis de Bellvís. El recorregut de la rua començarà al Portal del Gel, baixarà el carrer de la Botera, travessarà la plaça del Mercadal, baixarà el passatge Gaspar de Portolà i es dirigirà cap a la passarel·la Nova. Tot seguit travessarà el riu cap a la plaça del Morter i finalment el recorregut acabarà al parc de la Transsegre.

Seguidament, es farà l’encesa de la foguera i començarà l’espectacle de pirotècnia i música.

Finalment, a mitjanit començaran els concerts de la mà del grup de versions Abba Gold Tour, al que seguiran els DJ’s Gaby Gómez, Ona Giner i Anthony Godfather, fins a altes hores de la matinada.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de l’Àrea de Joventut de la Paeria i diferents col·lectius que també participen en l'organització dels actes previstos per celebrar el solstici d’estiu, com són els Diables Bèsties Feréstegues, els Bastoners, el Club Ciclista, i l’Associació Joves BLG.