Balaguer, després de dos anys d'aturada, reprèn Cosmolúdic, el parc d'activitats per a les vacances de Nadal.

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

Un any més, en el marc de la programació “De Nadal a Reixos” es presenta el Cosmolúdic, un dels espais de lleure de referència al territori durant les vacances escolars de Nadal. Cosmolúdic està organitzat des de l’Àrea de Joventut i l’Àrea d’Ensenyament de la Paeria de Balaguer, i estarà obert des del dimarts 27 de desembre fins al dijous dia 5 de gener al matí.

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, Cosmolúdic es reprèn enguany com a espai d’oci educatiu nadalenc. En aquest, ubicat al pavelló d’Inpacsa, els infants i joves de 2 a 14 anys podran participar d’un seguit d’activitats i tallers de tota mena, esportives, lúdiques, pedagògiques, culturals o artístiques.

Com a novetat, en aquesta edició s’incorpora l’Ecoxoc, una activitat molt dinàmica i original, dissenyada perquè tothom hi pugui participar. Es tracta d’uns artefactes semblants als autos de xoc, però amb la diferència que no s’utilitza l’energia elèctrica per a fer-los funcionar, sinó que els participants s’han d’empènyer amb els peus i aconseguir xocar amb la resta d’Ecoxocs. I, per tant, posant també en valor la importància de fer activitats que comportin un impacte mediambiental baix.

D’altra banda, Cosmolúdic continua apostant pel vessant artístic, amb el taller dels il·lustradors Ramon Mayals i Mònica Boladeres, que fan extensiu al parc de Nadal els projectes a més llarg termini que es duen a terme a la ciutat, com és el cas de la Jornada d’Il·lustració i disseny gràfic de l’Encontats.

A banda de les novetats, el saló no perd la seva essència i s’hi podran continuar trobant activitats esportives, jocs d’enginy, espai de lectura, tallers, circuit de psicomotricitat, i un seguit de propostes lúdiques sempre amb el vessant educatiu com a rerefons.

Enguany l’entrada continuarà tenint un cost de 2 €, però es cobrarà per assistent, tant al matí com a la tarda. Igualment, es podrà adquirir un abonament per a cada dia, que tindrà un preu de 10 € matí i 10 € tarda, i es podrà comprar de forma anticipada al Casal Lapallavacara.