Balaguer celebrarà el 5 de maig una nova edició de la fira dels Somnis

Enguany la comissió ha preparat un programa que obrira la cursa solidària dels somnis, la més gran de les Terres de Lleida, amb una previsió d’inscrits superior als 3.500 persones

Presentació de la nova edició de la Fira dels Somnis ©Paeria
photo_camera Presentació de la nova edició de la Fira dels Somnis ©Paeria

Balaguer preveu convertir la fira dels Somnis en un referent solidari en l'àmbit català, per la lluita contra el càncer infantil, així es va fer pales aquest dijous en l'acte de presentació de la vuitena edició del certamen que se celebrarà el pròxim 5 de maig. Els impulsors de la iniciativa l’Associació Balaguer contra el càncer infantil, la Paeria de Balaguer i el Servei Educatiu de la Noguera del Departament d’Educació, volen que sigui un esdeveniment més transversal, integrador i participatiu, amb nous objectius i reptes.

La diada solidària va arrencar sota la marca de l'AFANOC ‘Posa’t la gorra’ i des de l'any passat una comissió de la capital de la Noguera es va fer càrrec de la iniciativa que va batejar amb el nom de fira dels Somnis, una convocatòria solidària amb el lema "Investigació avui, salut per a demà"

Fira dels Somnis arxiu ©BalaguerTV
Fira dels Somnis arxiu ©BalaguerTV

Enguany la comissió ha preparat un programa que obrirà la cursa solidària dels somnis, la més gran de les Terres de Lleida. Després de la cursa començaran un seguit d’activitats, tallers demostracions i exhibicions de temàtica molt variada, com música, dansa, cultura popular, jocs, esports, aventura, arts plàstiques, animació, serveis públics, col·leccionisme, o món del motor.  

El programa també inclourà el Bosc dels Somnis on els participants trobaran diferents manifestacions plàstiques fetes per l’alumnat dels centres educatius de la Noguera. També es podrà conèixer el Projecte Intergeneracional: somiem junts, petis i grans, el qual es durà a terme amb els usuaris de les residències geriàtriques de la comarca, aquests compartiran amb els infants dels pobles, la memòria personal entorn del tren de Lleida a Balaguer, que enguany commemora un segle.

Aquesta diada destaca per la gran implicació del món associatiu, empresarial i comercial, els quals ompliran la Barana de la Generositat amb gairebé un centenar de pancartes al pont nou del riu Segre

Aquestes aportacions, conjuntament amb la venda de samarretes –dissenyades per Ramon Mayals- faran possible assolir el repte de recaptar 50.000 euros per a la investigació del càncer infantil.