Balanç positiu de l’any 2022 de l’Oficina Jove de la Noguera

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Noguera

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera ha tancat l’any 2022 amb un balanç molt positiu de l’activitat duta a terme en els diferents àmbits en què desplega la seva tasca.

En educació i formació, s’han impartit 32 tallers als centres educatius de secundària de la comarca, en els quals han participat un total de 814 alumnes. Les temàtiques han estat diverses: voluntariat, salut alimentària i emocional, diversitat LGTBI, eines per accedir al món laboral, comunicació, entre altres.

També s’han programat cursos de monitor de lleure, de monitor de menjador escolar, de manipulador aliments i de monitor d’activitats esportives, organitzat aquest pel Consell Esportiu de la Noguera, amb un total de 41 participants.

En l’àmbit de les TIC, ha programat 5 cursos d’ACTIC (4 de nivell mitjà i 1 de nivell avançat) amb 80 joves apuntats, i ha tingut 104 usuaris com a centre examinador d’aquest certificat.

Pel que fa als estudis postobligatoris, continua sent punt de suport de la UOC, ha informat 96 joves sobre beques i estudis postobligatoris, i ha organitzat la Trobada de Centres de Secundària, que es du a terme un cop l’any.

En l’àmbit de treball, l’Oficina Jove coordina la Mesa d’Ocupació de la Noguera, en gestiona la borsa de treball i les ofertes de feina, i publica quinzenalment el Butlletí d’Ofertes de Treball de la Noguera. També ha dut a terme el projecte ARRENCA, de foment de l’emprenedoria juvenil, on han participat 6 centres escolars de secundària, 286 alumnes i 12 empreses de la comarca, i el projecte Networking, en què 40 joves van participar en tallers d’àmbit laboral.

El Servei d’Habitatge ha fet 177 atencions a joves interessats en ajudes de lloguer i adquisició d’habitatge.

En salut i esports, la Mesa de Salut Jove de la Noguera ha ampliat el catàleg a 90 tallers i xerrades per a centres educatius, i aquest 2022 les diferents entitats que conformen la Mesa n’han fet un total de 363.

També s’han organitzat els concursos de cartells i vídeos per prevenir el consum d’alcohol i tabac, i s’han difós a xarxes tallers i formacions en format digital per fomentar hàbits saludables, sobre alimentació, esport, de temàtica feminista i també de LGTBI. Presencialment, s’ha fet una xerrada sobre la multidiversitat per a joves nouvinguts, un taller per prevenir el suïcidi juvenil i un taller d’autodefensa femenina.

L’Assessoria de Salut sobre temes afectivosexuals, a càrrec de l’associació Antisida de Lleida, ha atès 25 joves.

En l’àmbit de participació, destaca el projecte JOVA, Joves i Valors, amb 21 pobles adherits i 347 joves participants, i dona assessorament i suport a 27 entitats juvenils de la Noguera.

Aquestes dades constaten que les propostes l’Oficina Jove de la Noguera han recuperat la participació dels joves que durant els 2 anys anteriors s’havia vist afectada per la situació de pandèmia i postpandèmia.