Bellcaire prepara la Firabell, mostra de Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat

Foto: Diputació de Lleida.

Avui s'ha presentat la sisena edició de Firabell, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat que se celebra el dia 5 de juny a Bellcaire d’Urgell.

El tret de sortida es donarà el dissabte dia 4 de juny a les 10 del vespre amb un sopar popular amenitzat amb música. Però l’activitat pròpiament dita començarà el dia 5, a les 10 del matí, amb la inauguració de la fira a càrrec del president de la Diputació, Joan Talarn, a la sala d’actes de l’Ajuntament, i la posterior passejada pel recinte firal.

La fira, que ha tingut una bona rebuda de part dels ciutadans en les darreres edicions, amb la presència d’uns 3.000 visitants, presenta l’habitual oferta gastronòmica representada sobretot pel plat estrella, el ‘picadillo’, les degustacions, els jocs i activitats per a la mainada, les actuacions teatrals, els tallers, les mostres d’artesania i les exhibicions de vehicles que tan bona acollida reben cada any.

Tot plegat suposa la participació d’una setantena de parades, el 60 % de les quals són d’associacions o comerços del municipi. Així mateix, se celebraran el tercer concurs de melmelades, un concurs de menjar síndria o un taller de brotxeta de fruita, per posar alguns exemples.

Durant tot el dia hi haurà exposició de treballs de patchwork a l’estand de l’Associació de Dones Isabelina a la plaça del Mercat; trobada-exhibició de Mustang, Corvette i Camaro al carrer del Nord; i parades d’artesans, tallers d’artesania i jocs de fusta per a la mainada al carrer Major.

A més, durant tot el dia es pot participar en el 3r concurs de fotografia de FiraBell sobre imatges de la fira.

La vicepresidenta Estefania Rufach; l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort; el primer tinent d’alcalde, Jofre de Juan, i el president de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida, Llorenç Llop, han presentat l'acte en roda de premsa.

Una de les novetats, tal com ha explicat Llorenç Llop, serà l’atorgament del premi Repte a la Innovació, que promou l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida, i que recaurà en el projecte ‘Servei de BOX municipal’, desenvolupat per l’equip d’alumnes B2LK de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, que han dissenyat un projecte d’entorn col·laboratiu que cerca respostes a les problemàtiques del sector agroalimentari i especialment de la venda de proximitat.

Jaume Montfort ha dit que “Firabell és la fira del poble. És una fira que, des del primer moment, el poble l’ha assumida com a pròpia i hi ha participat activament. En certa manera –ha afegit– és la fira de l’autoestima perquè demostra el que fem, el que volem fer i que ho fem bé”.