‘Com de gros’ de Blanca Caminal guanya el Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

En el decurs de l’acte el consistori de la Noguera ha repartit fruita de l’Horta als assistents, i Roser Capdevila ha fet una crida perquè les administracions escoltin a la pagesia

Lliurament del Premi a Blanca Caminal ©JosepAPérez
photo_camera Lliurament del Premi a Blanca Caminal ©JosepAPérez

La il·lustradora gironina Blanca Caminal ha resultat guanyadora de la cinquena edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens pel treball ‘Com de gros, una obra que va destacar entre les vint-i-quatre que es van presentar a la convocatòria del 2023, que impulsa el municipi de la Noguera i l’editorial Meraki. Un premi que compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros, i la publicació de l’àlbum.

Blanca Caminal, ha creat històries com “Gat de Girona” (Estrella Polar), “Un soroll m’ha despertat” (Ideia editorial) o actualment treballant en el desenvolupament de la novel·la gràfica per a adults “Oclusió”, que ha estat guardonada amb la Beca de Creació Kreas de l’Ajuntament de Girona 2022.

Acte de lliurament del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez
Acte de lliurament del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens ©JosepAPérez

L’acte de lliurament va tenir lloc aquest diumenge al Centre Cultural Sant Joan de Térmens i va comptar amb la presencia de la diputada Estefania Rufach, l’alcaldessa, Concep Cañadell, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i els membres del jurat amb la presidenta d’honor Roser Capdevila. La il·lustradora estar acompanyada per les seves filles, que van inspirar les històries de les ‘Les Tres Bessones’.

L’Ajuntament de Térmens va obsequiar la guanyadora, finalistes, autoritats i membres del jurat, així com a la Roser Capdevila i les “Tres bessones” amb un lot de productes de l’horta del municipi.

La il·lustradora Roser Capdevila va fer una crida en favor de la pagesia i el que representa per les terres Catalanes, i va demanar a les administracions que escoltin les reivindicacions del camp

Roser Capdevila amb les seves tres bessones reals que son les seves filles  ©JosepAPérez
Roser Capdevila amb les seves tres bessones reals que son les seves filles ©JosepAPérez

Térmens es va atrevir a convocar el premi en una modalitat literària molt definida, amb la voluntat de reconèixer les millors obres il·lustrades per al públic infantil, amb temàtica lliure i que reflecteixin valors estètics, ètics i humans, així com impulsar la cultura catalana i la il·lustració com a forma d’expressió artística.

Els assistents a l’acte van poder gaudir també de l’exposició de l’obra guanyadora de l’any passat, ‘El contagi’, de Lali Miró, i d’un contacontes a càrrec de la llibretera i editora Mertxe París.