Camarasa aprova amb unanimitat el pressupost pel 2023

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redacció | Foto: calacarme.elmolideponent.com

L’Ajuntament de Camarasa va aprovar per unanimitat en el darrer ple celebrat el dijous, els pressupostos pel proper exercici del 2023. Pel pròxim any i en un context inflacionista, el consistori ha remarcat que els comptes veuran un significatiu increment de les despeses del manteniment i serveis, a més de les partides dedicades a costejar la factura energètica.

Un escenari que, segons l’alcaldessa Elisabet Lizaso Cantón, suposa “un repte per continuar amb el dia a dia del poble, però els comptes s’han elaborat amb la voluntat inamovible d’estar al servei de la gent”. Així, Lizaso ha etzibat que tot i aquest context econòmic desfavorable per a tots els municipis, Camarasa manté importants obres com la remodelació de la plaça 1 d’octubre o la millora de carrers i accessos al municipi.

En aquest sentit, el pressupost contempla una de les accions més rellevants, amb un cost de 247.000 € — amb una part subvencionada per l’ACA — pel canvi de la canonada d’aigua que cobreix el tram que va des de la carretera de la central hidroelèctrica fins al dipòsit municipal. D’altra banda, l’ajuntament va decidir donar-se de baixa de la Federació de Municipis per incorporar-se a l’Associació de Micropobles. Sobre això, l’alcaldessa ha afirmat que malgrat “la bona experiència que traiem d’aquests anys a la Federació, considerem que Micropobles s’ajusta més als interessos que municipis com el nostre tenen per superar els reptes que tenim, com el despoblament”.