Camarasa denúncia que Telefònica no compleix amb el desplegament de fibra òptica

L'empresa es va comprometre el 2020 a fer el desplegament

Imatge arxiu del municipi de Camarasa ©Comarques
photo_camera Imatge arxiu del municipi de Camarasa ©Comarques

L'Ajuntament de Camarasa denúncia que Telefònica no està complint amb el compromís adquirit el 2020, de dur a terme el desplegament de fibra òptica als diferents nuclis urbans que formen el municipi noguerenc, principalment Camarasa i Sant Llorenç de Montgai.

En un decret d'alcaldia del 7 d'abril de 2020, l'Ajuntament de Camarasa va aprovar definitivament el Pla de desplegament de la xarxa de fibra òptica presentat per Telefónica de España. Posteriorment, el dia 8 d'abril de 2020, l'empresa va presentar al consistori la pertinent declaració responsable per al desplegament de xarxes de fibra òptica en el municipi.

Tot i això, l'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, ha criticat que "només s'ha dut a terme, que nosaltres en tinguem coneixement, els desplegaments les EMD de l'Ametlla del Montsec i Fontllonga". Per tant, continua Lizaso

El 95% de la nostra població no té a disposició la xarxa de fibra òptica després de quatre anys

Ajuntament de Camarasa ©Comarques
Ajuntament de Camarasa ©Comarques

En aquest sentit, l'alcaldessa també ha etzibat que Telefónica, en les comunicacions amb l’ajuntament "indicava que a finals de 2023 realitzarien el desplegament i actualment ni es responen els nostres correus electrònics amb les dates previstes d'execució o les causes que estan endarrerint o impossibiliten el desplegament". En el cas de Sant Llorenç de Montgai, la situació es veu agreujada per la mala cobertura telefònica que pateix la zona, així com la mala recepció de canals de la TDT. Un fet que fa més urgent aquest desplegament, segons Elisabet Lizaso Canton.

L'alcaldessa ha afegit que la companyia, amb uns abundants beneficis econòmics any rere any, incompleix sistemàticament els seus compromisos i aplica la llei del silenci, esperant el nostre esgotament i que desistim d'aquest desplegament

Lizaso ha assenyalat que la recepció de fibra òptica "és un dret de tots els veïns i veïnes i de les empreses del municipi". L'alcaldessa considera que "no es pot parlar d'equilibri territorial si municipis com el nostre tenen aquestes mancances".