Camarasa publica la convocatòria per optar al lloguer assequible d’un local social

Redacció | Foto: Ajuntaemnt de Camarasa

L’Ajuntament de Camarasa ha licitat el lloguer del local destinat al centre dinamitzador, situat al carrer de l’Horta número 2 del municipi. Aquest equipament va ser rehabilitat gràcies a les subvencions del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Així, l’objectiu de l’ajuntament és d’oferir al veïnat i als turistes de la zona, un espai que aculli propostes en l’àmbit de la docència, la cultura, artesania, les arts, el turisme i l’esport.

Es tracta d’un local d’una planta de 97 m², qualificat de bé patrimonial, construït l’any 1900 i rehabilitat l’any 2022.

En aquest sentit, i per tal d’afavorir a les persones que optin a la seva gestió, el consistori ha fixat un lloguer de 60 € mensuals per un contracte d’un any, prorrogable a un altre. Un dels requisits que ha marcat l’ajuntament per la dinamització del centre és que haurà d’estar obert al públic com a mínim els dissabtes i els diumenges al matí durant el període de 2 hores diàries per tal d’informar de la seva activitat pròpia així com de la resta d’informació local sociocultural, turística o esportiva del municipi que li serà facilitada per l’Ajuntament. En aquest sentit, l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, ho justifica, ja que els caps de setmana “acostumen a tenir molta activitat turística en el nostre entorn, més enllà de la informació que necessiti el mateix veïnat del poble”.

Lizaso ha assenyalat que aquest centre dinamitzador ha de ser “un punt neuràlgic de l’oci, l’esport, les formacions, entre altres. D’aquesta manera, evitem que el nostre veïnat hagi marxat a altres ciutats per dur a terme activitats com Ioga o pintura i alhora, dotem a aquest edifici renovat d’un ventall de serveis que pot acollir perfectament”.

En paral·lel, Sant Llorenç de Montgai també ha licitat el lloguer de l’edifici municipal de l’Alberg la Cova, per 500 € mensuals amb un contracte de dos anys. Aquest equipament forma part de la Xarxa Catalana d'Instal·lacions Juvenils.

Totes dues licitacions es poden torbar a través de la web de contractació pública de la Generalitat. Les propostes i documentació es poden enviar en un termini màxim d’un mes.