El Centre d'Interpretació de l'Or a Balaguer tanca degut a un acte vandàlic

La paera en cap, Lorena González explicava que la Paeria ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i a partir d'aquest fet l'equip de govern estudiarà la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat en l'equipament museístic
Acte vandàlic en el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer ©Balguer
photo_camera Acte vandàlic en el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer ©Balguer

Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer romandrà tancat fins a nou avís, a conseqüència dels desperfectes d'un acte vandàlic que va tenir lloc la matinada del dissabte.

Els autors de l'acte incívic van copejar els vidres de la façana i les finestres amb pedres de grans dimensions fins que van aconseguir trencar-los en diversos punts.

Les restes dels vidres trencats va caure en l'interior dels safaretjos del centre de l’or, que s’hauran de buidar, netejar i tornar a omplir

La Brigada municipal va precintar el recinte el mateix dissabte i va protegir els possibles accessos per evitar qualsevol incidència mentre no s’arrangen els desperfectes.

Acte vandàlic en el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer ©Balguer
Acte vandàlic en el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer ©Balguer

Des de la Paeria es lamenta que succeeixin fets com aquests, que a més de suposar un perill per a la resta de la ciutadania, malmeten els equipaments municipals.  

En declaracions a Ràdio Balaguer, la paera en cap, Lorena González explicava que la Paeria de Balaguer ha presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i es tramita la reclamació a la companyia d'assegurances.

A partir d'aquest fet l'equip de govern estudiarà la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat en l'equipament museístic

Aquests dilluns han començat les tasques de reparació amb l'objectiu que el Centre d’Interpretació de l’Or de la capital de la Noguera pugui reprendre l'activitat, com més aviat millor.

El vandalisme ha obligat a suspendre totes les activitats de l'equipament inclòs el taller de recerca d'or al riu que es feia els dissabtes a la tarda.