El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre de Balaguer amplia l'activitat de recerca d'or al riu

Han decidit ampliar l’activitat, ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’, als dies 2, 6 i 9 de setembre

Recerca d'or al riu 2023 (3)
photo_camera Recerca d'or al riu 2023. © Paeria de Balaguer

Aquest final d’estiu, i davant la gran demanda de places, el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer ha decidit ampliar els dies de durada de l’activitat, ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’, una proposta única que convida el públic a viure l’experiència dels buscadors d’or a la llera del riu Segre, als dies 2, 6 i 9 de setembre.

Recerca d'or al riu 2023 (2)
Recerca d'or al riu 2023. © Paeria de Balaguer

L’activitat, que té una durada de dues hores, descobreix la història de l'explotació d'aquest valuós metall al riu Segre, la seva procedència, els seus usos i propietats, i ensenya també la tècnica manual per poder-lo extreure fàcilment de l’arena amb l’ajuda de l’àbac.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc, aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de l’àbac, des d'on es poden treure fàcilment i es dipositen en un petit vial de plàstic, que el visitant es pot endur a casa com a record de l’activitat.

Per participar-hi, cal entrar a la pàgina web www.museucn.com, i fer la reserva per a l’activitat ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’.