Cerimònia col·lectiva a Balaguer el 26 de juliol per homenatjar les persones que han mort durant el confinament

Text: Redacció / Foto: Paeria de Balaguer

Els jardins del parc del Sant Crist de Balaguer acollirà el diumenge dia 26 de juliol, a les 7 de la tarda, la cerimònia col·lectiva ‘Silencis amb llum’ en homenatge a totes les persones que ha mort durant el confinament a la capital de la Noguera.

L’acte, promogut per la Paeria de Balaguer, serà conduït per la mestra de cerimònies Remei Capitán, de l’empresa Agraïments.

Comptarà amb diferents interpretacions musicals i de dansa i hi intervindran representants del món sanitari, de les famílies i l’artista que ha dissenyat l'escultura que es descobrirà aquell dia, a més del paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

L’objectiu és oferir, en nom de tota la ciutat, un espai i uns moments d’escalf, d’acompanyament i de consol als balaguerins i balaguerines que no han pogut acomiadar els seus estimats com haurien desitjat a causa de la pandèmia.

A banda de l’acte pròpiament dit, la Paeria de Balaguer vol que la memòria de les persones que han perdut la vida durant la crisi del coronavirus perduri en el temps. Per aquest motiu, el consistori ha impulsat la creació d’una escultura en record seu, obra de l’artista Erik Schmitz, que representarà la llum de vida feta amb pedra i acer.

La Paeria de Balaguer recorda que per assistir a l'acte cal  inscriure's prèviament al web balaguer.cat per reservar espai i garantir les distàncies socials. La reserva es pot fer per unitats familiars amb un màxim per grup de 4 persones. La capacitat es limitarà a 300 assistents.