Col·laboració del Servei Educatiu de la Noguera i del Consell Comarcal per ampliar el catàleg d’equips de suport pedagògic per als centres escolars de la comarca

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Noguera

El Consell Comarcal de la Noguera i el Servei Educatiu de la Noguera van subscriure un conveni econòmic gràcies al qual s'han adquirit una sèrie de recursos pedagògics per fer préstec als centres educatius de tots els nivells de la comarca i potenciar la formació del professorat.

Amb un import total de 9.144 euros, el Servei Educatiu ha gestionat la compra d'equips de robòtica educativa, de gravació de ràdio, una impressora 3D, un equip de gravació de vídeo i diversos materials per estimular la parla i fomentar l'expressió oral a l'aula.

D'altra banda, i de forma col·laborativa amb tots els equips professionals que componen el Servei Educatiu, també s'han pogut preparar una sèrie de materials específics de suport al dol per acompanyar el professorat en situacions complexes. Aquest recull es presentarà al col·lectiu docent en una jornada que tindrà lloc l'11 de març a la seu del Consell Comarcal de la Noguera.

Un altre recull que s'ha preparat és la maleta “Som visuals”, adreçada a l'alumnat amb Trastorn d'Espectre Autista (TEA), per fer suport al professorat amb infants amb aquesta condició i fer arribar propostes, materials i publicacions per afavorir el procés d’aprenentatge.

Amb el préstec d'aquests materials es pretén augmentar la qualitat del suport educatiu i els recursos que arriben als centres educatius de la comarca. A la Noguera pràcticament la meitat de l'alumnat està escolaritzat fora de la capital, sovint en centres educatius petits que tenen unes característiques molt diverses.