Una dècada de mostra de dansa a Balaguer

Des de 2005, La Xemeneia. Espai de Dansa Moviment i Creació treballa amb l’objectiu que el seu alumnat adquireixi una formació de dansa de qualitat, a través d’eines i recursos que els puguin servir per a formar-se com a persones solidàries
Mostra de Dansa de Balaguer ©Paeria
photo_camera Mostra de Dansa de Balaguer ©Paeria

Balaguer commemorarà la primera dècada de la Mostra de Dansa aquest dissabte 23 de març, una iniciativa que impulsa La Xemeneia Espai de Dansa Moviment i Creació i se celebrarà al Monestir de Santa Maria de les Franqueses.

L’espectacle que dirigirà, d’Albert Bonet és “l’adaptació del conte de Josep Carner Ribalta Les Fades de Montmur” del qual ha adaptat la coreografia l’equip docent del centre

L’espectacle l’interpretaran un centenar de ballarines i ballarins de totes les edats, que a través de la dansa clàssica, contemporània, el jazz, el lindy hop o qualsevol altra de les disciplines que s’imparteixen a l’escola de dansa, interpretaran el relat de Josep Carner-Ribalta, publicat l’any 1973.

Aquesta història narra les peripècies de vuit fades habitants del tossal de Mormur, al secà de Balaguer, les quals volen aconseguir que un nadó esdevingui una persona totalment feliç. Un relat que ja forma part de l’imaginari col·lectiu balaguerí.

Monestir de Santa Maria de les Franqueses ©Comarques
Monestir de Santa Maria de les Franqueses ©Comarques

Des de 2005, La Xemeneia. Espai de Dansa Moviment i Creació treballa amb l’objectiu que el seu alumnat adquireixi una formació de dansa de qualitat, a través d’eines i recursos que els puguin servir per a formar-se com a persones solidàries, amb inquietud per l’esforç i l’interès per aprendre en un context social, artístic i cultural. Des de La Xemeneia es proposa un ensenyament de la dansa des de la perspectiva de l’educació emocional, social i cognitiva, i a partir de metodologies adequades, proposades i impartides per professorat titulat.