Desmantellen dues plantacions de marihuana amb dos detinguts a Menàrguens

Les plantacions es trobaven a l’interior de dues cases amb instal·lacions adaptades per al cultiu que, a més, estaven connectades de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica

Una de les dues plantacions desmantellades a Menàrguens ©Mossos
photo_camera Una de les dues plantacions desmantellades a Menàrguens ©Mossos

Dues cases del carrer Raval de Menàrguens que tenien a dins dues plantacions de marihuana han estat desmantellades aquesta setmana pels Mossos d’Esquadra. Fruit de l’actuació, s’han detingut dos homes, de 44 i 25 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els agents van engegar les investigacions després de detectar un consum elevat d’electricitat als dos habitatges. Amb aquesta informació, la policia va realitzar dues entrades i perquisicions als dos domicilis el passat dijous.

En la primera casa es van comissar 3,700 kg de cabdells de marihuana preparats per la venda, estris pel cultiu intensiu i assecat de la droga, 190 testos amb les tiges tallades, material fitosanitari i una bàscula de precisió, entre altres.

L’home de 44 anys va ser detingut al primer registre com a sospitós del manteniment de les plantes.

Pel que fa a la segona entrada, es van trobar 150 plantes de marihuana cabdellades i una instal·lació de ventiladors, aires condicionats, focus, filtres i altres estris per al cultiu en recintes tancats. En ambdós casos, es va constatar que el sistema elèctric estava connectat fraudulentament a la xarxa.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.