Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Vilanova de l'Aguda per cultivar marihuana

Redacció | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat un home, de 50 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A finals d'agost els mossos van tenir coneixement que en una casa del carrer Major de Vilanova de l'Aguda es podria estar cultivant marihuana.

Els mossos s'hi van desplaçar per fer les primeres comprovacions i van constatar que la casa presentava totes les finestres i balcons tancades, excepte una de la planta superior des d'on provenia el soroll típic d'un extractor o ventiladors i una lleugera olor de marihuana. A més van localitzar en una de les parets exteriors una connexió il·legal al corrent elèctric.

Els agents també van veure al pati una gran acumulació de runa i a sobre restes de terra vegetal amb la forma de testos, com si fossin restes de cultius.

Davant tots aquests indicis es va obrir una investigació que va finalitzar el dimecres 5 d'octubre. A primera hora del matí es va realitzar un dispositiu d'entrada i perquisició amb agents d'investigació, seguretat ciutadana i l'ARRO.

En entrar a la casa es va localitzar a la persona finalment detinguda i van trobar la plantació de marihuana distribuïda en les dues plantes de la casa. En concret 103 plantes de marihuana amb cabdells i 273 plantes petites, i tota la instal·lació típica de les plantacions indoor amb extractors, humidificadors, aire condicionat, filtres, adobs, sacs de substrat i testos vuits.

Es dona la circumstància que aquesta persona ja va ser detinguda per una altra plantació localitzada aquest febrer a Fonolleres.

El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funció de guàrdia de Balaguer.