Enric Sauret, músic i compositor, protagonista del tercer Balcó Il·lustrat

Redacció | Foto: @ciutatbalaguer (Twitter)

En el marc dels actes de Cloenda de la Capitalitat de la Sardana 2022, el diumenge dia 26 a les 12 h es farà la inauguració del balcó il·lustrat d’Enric Sauret, músic i compositor, que anirà a càrrec del director de l’Escola Municipal de Música, Xavier Monge. L’acte també comptarà amb la presència de Swen Schmitz Coll, l’artista d’Ivars d’Urgell que ha dut a terme la pintura mural, que estarà situada al passatge Gaspar de Portolà.

Aquest tercer balcó il·lustrat estarà dedicat a Enric Sauret, músic i compositor d’Àger amb un estret vincle amb la ciutat de Balaguer, el qual va arribar a compondre més d’un centenar de sardanes. Per aquest motiu, es presenta aquesta pintura mural en el context dels actes de la Capital de la Sardana, per tal de retre homenatge a la seva tasca i trajectòria. Igualment, a banda de sardanes també va compondre música coral, de ball, així com la realització dels arranjaments per a diverses formacions musicals. L’any 1941 va fundar a Balaguer la Cobla Comtal, i també va tocar als grups Palmera i La Rosaleda. Sauret va ser mestre de música, i va publicar un manual d'ensenyament a partir del qual va formar centenars d'alumnes, tant a la seva ciutat com a Lleida, on ensenyava a l'Escola de Música i Cant del Sícoris. La biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer conserva un fons important de partitures d'obres seves.

Els balcons il·lustrats tenen com a voluntat reconèixer les trajectòries de diferents personatges il·lustres de la ciutat o que hi tenien un estret vincle. Fins ara s’han dedicat balcons a Margarida de Montferrat, comtessa d’Urgell, i Teresa Pàmies, escriptora, periodista i activista. Després d’Enric Sauret, el següent dels murals estarà dedicat a l’arquitecte i dibuixant Frederic Letamendi.