Es recapten més de 20.000 euros al Posa't la Gorra de Balaguer

Foto: Paeria de Balaguer

La diada solidària del "Posa't la gorra", celebrada a Balaguer el diumenge 10 d’octubre, ha acollit un seguit d’activitats de sensibilització i recaptació en pro de la lluita contra el càncer infantil i juvenil.

Aquesta festa solidària és un referent a les Terres de Lleida on la principal font de recaptació, destinada a l'AFANOC, és la venda de gorres i samarretes. Enguany s’han venut més de 3.000 gorres, en una edició marcada per la pandèmia i després de no haver-se pogut realitzar l’edició de l’any passat.

La resta d’ingressos recaptats van adreçats a la investigació i la recerca del càncer infantil a través del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Aquests provenen d'altres propostes com els donatius, la tómbola i la “Barana de la Generositat”, on més de 50 empreses de Balaguer i comarca col·laboren amb pancartes omplint el pont Nou.

La diada va començar amb la cursa/caminada de 5 km, amb una participació superior a les mil persones, on totes elles duien una gorra i la samarreta de l'esdeveniment, que tant podia ser comprada el mateix dia o en dates anteriors.

Després de la cursa es va celebrar el lliurament de premis, i seguidament l’acte institucional conduït per la periodista i politòloga Magda Gregori. Aquest acte va comptar amb el lliurament de la distinció de la gorra d’honor 2021 a Lluís Cortés, per la seva implicació en aquesta festa. L’acte va finalitzar amb la lectura del manifest a càrrec d’infants de l'AFANOC de Lleida.