Exposició “Dues perspectives de la realitat” al Monestir de les Avellanes

De l’11 de juny al 10 de juliol es pot descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Dues perspectives de la realitat” dels artistes Josep Aguilar i Mariano Unzeta, d'entrada gratuïta.

Per primera vegada a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes s’hi confronten dos artistes a la vegada. Aquests són Josep Aguilar i Mariano Unzeta. Ells han creat l’exposició “Dues perspectives de la realitat” amb la qual volen mostrar dos estils diferents de creació artística i de representació de la natura i la quotidianitat. Aguilar mostra el món amb un art d’expressió més primària, i Unzeta l’interpreta amb la finesa de l’aquarel·la.

Josep Aguilar, és un artista autodidacte i que considera que sempre ha tingut la inquietud de dibuixar i pintar. En les seves creacions, però, es considera més "un constructor que un pintor o dibuixant". Les seves obres estan basades en pintura a l’oli, sobre les quals fa representacions tridimensionals emprant elements de la natura reaprofitada, com pedres del riu Noguera Pallaresa, fustes i branques d’arbre, taps de suro, filferros, etc. Amb això recrea rerefons naturals sobre els quals superposa cases o edificis rurals característics del Pallars o imaginaris.

Mariano Unzeta és aquarel·lista, tot i que no ha sigut la seva professió, s’ha format en acadèmies i escoles d’art. La llum, la transparència i la lleugeresa són unes de les virtuts de l’aquarel·la segons l'artista. Les obres que mostra al Monestir de les Avellanes evoquen estances, paisatges o senzillament objectes quotidians que ens envolten i petites imatges que deixen empremta.